Bynum als rock-ster ontvangen in Philadelphia

Door

Een ‘rock star welcome’ werd het genoemd, afgelopen woensdag in Philadelphia. Maar de man die de hal vol ongeduldige journalisten en schreeuwende fans binnen kwam lopen, was geen woeste, getatoeëerde rockster. In plaats daarvan kwam Andrew Bynum binnenwandelen, in een eenvoudig wit t-shirt en met een bescheiden glimlach op zijn gezicht. Cool en rustig, zeker gezien het overweldigende welkomstcomité.

Maar in het National Constitution Center, een museum dat de historie van de Verenigde Staten eert, maakte de schijnbare bescheidenheid bij Bynum, die als onderdeel van de trade van Dwight Howard van Orlando Magic naar Los Angels Lakers naar de Sixers werd gestuurd, snel plaats voor grote woorden, eerst van de kant van zijn nieuwe werkgever. “Want grootsheid eren, dat gebeurt niet alleen in dit museum, het is ook het thema van vandaag”, zo begon Sixers-CEO Adam Aron de persconferentie. En even later sprak hij over een nieuwe tijd die voor de Sixers aanbreekt, bedankte hij Bynum voor het feit dat zijn sterrenstatus nu al op de  stad afstraalt en vervolgde: “Met jou als center hebben we een geweldige toekomst!”

Eerste aanvalsoptie

“Hoe is het nu, om echt de eerste aanvalsoptie te zijn terwijl je bij de Lakers de tweede of derde optie was?”, vroeg vervolgens een van de journalisten. Bynum wees hem er eerst even fijntjes op dat hij tijdens de recente play-offserie tegen Denver toch echt de eerste optie in de aanval was. En of coach Doug Collins het ook zo ziet is niet duidelijk, maar de zelfverzekerde Bynum vervolgde: “Het wordt natuurlijk fantastisch om voor de Sixers te spelen, wetende dat alles in de aanval via mij gaat lopen.” Om er snel aan toe te voegen dat hij ook veel vertrouwen heeft in de kwaliteiten van zijn nieuwe teamgenoten.

Gezicht van de Sixers

Een andere Lakers-center bewandelde ruim veertig jaar geleden de tegenovergestelde weg die Bynum nu aflegt. De in Philadelphia geboren Wilt Chamberlain maakte de Sixers in 1967 kampioen maar vertrok naar Los Angeles om ook daar kampioen te worden. Doet Bynum, na twee titels met de Lakers, hetzelfde in Philadelphia? Hij antwoordde instemmend, toen een journalist hem vroeg of hij zich comfortabel voelt in zijn nieuwe rol als het gezicht van de Sixers. Philadelphia verwelkomde woensdag weliswaar geen schreeuwerige rockster, maar wie goed luisterde, concludeerde dat het wat betreft de titelaspiraties zeker niet zal liggen aan het zelfvertrouwen van Bynum.

Artikel geschreven door Jelte Posthumus.

Ook leuk om te lezen