O’s weer naast Yankees na nipte winst

Door

De Baltimore Orioles zijn weer op gelijke hoogte gekomen met de New York Yankees in de AL East. Ruim 46.000 toeschouwer zagen in Baltimore hoe de Orioles met 5-4 wonnen van de Yankees. Het was alweer de vijfentwintigste keer dit seizoen dat de Orioles een one-run game wisten te winnen.

Als de O’s ook vandaag (zondag) de Yankees weten te verslaan, dan winnen zij voor het eerst sinds 1997 de season series.

Drie homeruns brengen O’s de zege
De Yankees kwamen in de eerste inning op voorsprong door een sacrifice fly van Alex Rodriguez, waarna een double van Ichiro Suzuki er in de tweede inning 2-0 van maakte. Door homeruns van Mark Reynolds en Lew Ford kwam Baltimore nog in dezelfde inning op gelijke hoogte. In de derde inning kwamen de O’s op voorsprong door een double van J.J. Hardy. Een homerun van diezelfde Hardy en een single van Lew Ford zetten Baltimore in de zesde inning op een 5-2 voorsprong. De Yankees kwamen in de achtste inning terug op 5-3 na een homerun van A-Rod. In de negende inning scoorde Ichiro Suzuki de 5-4 op een fielders choice na een grounder van Nick Swisher.

Discutabele laatste out
Mede dankzij een fout van de arbitrage wisten de Yankees echter niet op gelijke hoogte te komen. De laatste out kwam namelijk na een discutabele call van umpire Jerry Meals. Mark Texeira werd uit gegeven op het eerste honk na een double play, maar uit herhalingen bleek dat dit onterecht was. Yankee manager Joe Girardi was na de wedstrijd duidelijk: ‘Hij was safe. Hij was duidelijke safe. Je haat het om een wedstrijd zo te verliezen, maar hij [umpire Meals] zat fout.’

Markakis voor de rest van het seizoen uitgeschakeld
Ook de Orioles hadden te maken met een teleurstelling. In de vijfde inning verloren de O’s namelijk alweer voor de derde keer dit seizoen hun leadoff hitter. Eerder dit seizoen werden Brian Roberts en Nolan Reimold al voor de rest van het seizoen uitgeschakeld en deze keer was right fielder Nick Markakis aan de beurt.

Yankee pitcher CC Sabathia raakte met een pitch de hand van Markakis die daardoor zijn linker duim brak. Markakis is zes weken uitgeschakeld en mist daardoor de rest van het reguliere seizoen en het begin van de playoffs.  Of de Orioles überhaupt de playoffs zullen halen is nog erg onzeker, want de strijd om de playoffs blijft erg close.

Pennant race blijft spannend
Met nog 23 wedstrijden te gaan staan de eerste drie teams nog erg dicht bij elkaar in de AL East. De Yankees en Orioles hebben allebei een 78-61 record, maar hun voorsprong op de Tamba Bay Rays bedraagt slechts twee wedstrijden.

Dat de Orioles zolang mee zouden doen om de division title had voor het seizoen niemand verwacht. De laatste loodjes zouden echter wel eens het zwaarst kunnen wegen voor het team uit Baltimore. Het is voor de Orioles dan ook te hopen dat er ook deze keer weer een speler opstaat en ze het verlies van Markakis kunnen opvangen.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen