MLS Recap: Johnson kopt Sounders langs Chivas

De Seattle Sounders hebben goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. Thuis won de ploeg met 2-1 van Chivas USA. De tweede plek kan de Sounders bijna niet meer ontgaan. Chivas is de aansluiting met de plaatsen die recht geven op de play-offs nu echt kwijt. De ploeg staat achtste in de  Western Conference met 28 punten uit 26 duels.

Het duel kende weinig kansen, maar toch scoorde Chivas al vroeg. Na een mooie steekbal van Joseph scoorde LaBrocca met een lage schuiver. Na een half uur kon het eerste wapenfeit van Seattle worden genoteerd. Uit een vrije trap van Tiffert was spits Eddie Johnson er als de kippen bij om binnen te koppen. Via de grond stuiterde de bal onhoudbaar hoog in het doel.

Vlak na rust werd de thuisploeg een zuivere penalty onthouden toen een vrije trap van Montero met een uitgestoken hand voor de muur werd weggeslagen. Scheidsrechter Stott kende echter ‘slechts’ een hoekschop toe. Het leverde een offensiefje op van Seattle met een grote kans voor Zakuani als gevolg. Hij kon alleen op de keeper af, maar zijn schot was niet zuiver en hard genoeg. Keeper Dan Kennedy was voldoende uit zijn doel om de poging te blokkeren.

De grootste kans viel twee minuten later op te merken. Zakuani brak opnieuw door over de linkerflank. Na een goede actie en voorzet belandde de bal bij Evans die op twee meter van het lege goal de bal tegen de paal tikte.

Twee minuten voor tijd pakte Seattle alsnog de winst door een kopbal van opnieuw Eddie Johnson. Montero brak door over links en met een goede voorzet bereikte hij de inkopende spits. Keeper Kennedy kreeg nog wel een hand tegen de bal, maar dat was niet voldoende; 2-1.