Hockeyspeler in Kazachstan overlijdt na headshot

Door

In de NHL wordt al enige tijd gealarmeerd voor gevaarlijke hits tegen het hoofd, in Kazachstan is gebleken waarom deze discussie zeker niet onderschat dient te worden. Ertis Pavlodar-aanvaller Dmitri Uchaykin is na een dergelijke hit aan zijn verwondingen overleden. Uchaykin werd 33 jaar oud.

uchaykinHet incident vond plaats tijdens een play-offwedstrijd in de Kazachstaanse competitie tussen Ertis Pavlodar en Arystan Temirtau. De Litouwse Temirtau-speler Donatas Kumeliuskas raakte met een headshot Uchaykin, die zelfstandig het ijs kon verlaten. Uchaykin werd later naar het ziekenhuis gebracht, waar hij in coma aankwam.

Omstreeks vier uur vanochtend is de Rus overleden aan de gevolgen van een intracerebrale bloeding, wat wordt veroorzaakt door ernstig hersenletsel. In een korte verklaring op de website van Ertis Pavlodar bevestigd de club de dood van Uchaykin, die een zwangere vrouw en een dochtertje achterlaat.

De Kazachstaanse bond moet nog een beslissing nemen over een eventuele schorsing. De onderstaande video lijkt een beeld van de bewuste wedstrijd, al is het incident zelf niet in de beelden opgenomen. Mochten de NHL en andere wereldwijde ijshockeyfederaties de ernst van headshots nog niet in hebben gezien, dan mag nu wel duidelijk zijn dat deze hits een gevaar zijn voor de sport.

Foto: http://hc-ertic.kz

Ook leuk om te lezen