Ehrhoff tekent bij Sabres

Door

De soap rond Christian Ehrhoff die de gemoederen binnen NHL de afgelopen dagen aardig bezig heeft gehouden, is donderdagmiddag ten einde gekomen. De Buffalo Sabres slaagde er na mislukte pogingen van de Vancouver Canucks en de New York Islanders namelijk wel in om de verdediger tot een contract te verleiden.

De voormalige Canuck kwam er met zijn oude club niet uit waardoor deze besloot om zijn rechten te verhandelen aan de Islanders in ruil voor een pick in de vierde ronde van de draft van 2012. Toen ook zij op hun beurt niet tot een vergelijk kwamen met Ehrhoff, besloten zij ook om zijn rechten te traden. Uiteindelijk kwamen deze dus terecht bij de Sabres, die hier ook een pick in diezelfde draftronde voor op moesten geven.

Over de voorwaarden van het contract is niets officieel naar buiten gebracht, maar verschillende bronnen vermelden dat Ehrhoff een tienjarig contract zal gaan tekenen waaronder hij zo’n veertig miljoen dollar zal verdienen.

„Ik wilde eigenlijk wachten tot ik een free agent zou zijn en kijken wat er dan op mijn pad zou komen,” aldus een tevreden Ehrhoff. „Maar nadat de Sabres mijn rechten hadden verkregen heb ik met eigenaar Terry Pegula en general manager Darcy Regier gesproken en heb ik me meer verdiept in de Sabres als team. En ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk ben.”

„Ik heb ook nog met wat oud-teamgenoten en andere spelers uit de NHL gebeld en die vertelden mij allemaal geweldige verhalen,” vervolgt de bijna 29-jarige aanvallende verdediger. „Daarnaast weet ik dat Robyn Regehr van zijn no-trade-clausule in zijn contract heeft afgezien om naar de Sabres te komen. Mijn uiteindelijke doel is om de Stanley Cup te winnen en nu ik de aanbieding van de Sabres heb ontvangen, geloof ik dat dit de beste plek is om dat doel te bewerkstelligen.”

Foto: bleacherreport.com

 

Ook leuk om te lezen