Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.
Dat we te laat zijn, is mijn schuld. Mea culpa aan alles en iedereen!
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Washington Nationals komen uit in de play-offs. Dat hebben ze donderdag na de 4-1 zege op Los Angeles Dodgers gevierd alsof het oud en nieuw was. Sinds het uitsterven van de dinosaurus heeft geen enkele ploeg uit die stad zich meer weten te plaatsen voor de strijd om de hoofdprijs.
Toen ik wat dieper de materie indook, kwam uit dat de Nats in 2008 en 2009 respectievelijk 102 en 103 wedstrijden op de hoofdstedelijke balletjes kregen. Drie jaar later zijn ze contender, zelfs nu GM Mike Rizzo tegen ace Stephen Strasburg heeft gezegd: ‘euhh, jij levert je handschoen in.’ Moraal is dat ze zich uit de spreekwoordelijke stront hebben getrokken, mede door de draft. Drama bracht ze Strasburg en Bryce Harper. Twee talenten die het roster flink iets extra hebben gegeven.
Nu is ’t zeker niet alleen dit duo, dat de ploeg naar een succesvol jaar heeft geleid. De draft is top. Dat is ongetwijfeld al eerder betoogd. Zou het in andere sporten (lees: voetbal) ook niet ingevoerd moeten worden? BTW: wat zie jij in je glazen bol voor de ploeg van Roger Bernardina in de ‘post’?
Hee Ing,
Beter laat dan nooit!
Optimistisch als altijd heb ik goede hoop voor het postseason van de Nationals. Ze zitten in een lekkere flow en het team is sterk in de breedte. Misschien kan onze Sharkadina zich de komende weken nog laten zien, want vaste left fielder Michael Morse worstelt met een vervelende blessure aan zijn hand.
Een draft invoeren in de voetbalwereld? Dat is een grapje zeker? Het gemiddelde voetbaltalent wordt bij zijn amateurclub weggekaapt als hij nog een brugklasser is en verandert vervolgens in handelswaar voor de slimme zaakwaarnemers. Het succes van het draftsysteem begint bij het opleiden van sporters in schoolverband. In Amerika komt het sporttalent vooral van de universiteiten, terwijl voor de meeste profvoetballers een middelbaar schooldiploma het hoogst haalbare is.
——————–
Zondag heb ik me echt ‘ns overgegeven aan de NFL. Onderuit gezakt met een flesje vitamine B12 in de hand heb ik een snelle cursus gehad van #SportAm-kenners Angelo van Damme en Lennart Beishuizen. Telefoon continu in de hand, want iedere touch down(pass), sack of geslaagde carry levert immers punten(aftrek) op voor hun fantasy team. Up to date blijven, hé.
Het hoofdgerecht was Miami Dolphins tegen New York Jets. Ik zag Mark Sanchez, de QB van de Jets Jets en het nieuwe liefje van Eva Longoria – zo is mij ingefluisterd – beginnen met naar lucht te passen. Dat schijnt gebruikelijk te zijn.
Maar goed, ploegen in de NFL zijn vrij conservatief en spelen behoudend. Zo niet de Jets. Daarmee doel ik vooral op het gebruik van Tim Tebow. De man waar meer over geschreven is dan de door hem aanbeden Jezus is de back up quarterback. Die positie nam hij zondag amper in. Wel speelde hij verkapte running back, receiver en wat dan ook. Voor mij was het opvallend om zoveel risico te nemen met je tweede spelverdeler. Andere teams doen dat nooit. Wat vind jij? Slim om z’n extra kwaliteiten te gebruiken of is het spelen met vuur?
Denk je dat die jongens mij ook zo’n cursus willen geven? Ik kan wel wat uitleg gebruiken. Over Eva en Mark bijvoorbeeld, en over Tebowmania, touchdowns en interceptions. Wat Tebow betreft: ik verkies risico altijd boven behoudendheid, maar als ik de NFL fans mag geloven dan maakt het allemaal niet uit. De uitslag ligt niet in handen van quarterbacks of receivers. Het zijn op dit moment de veelbesproken replacement referees die alles bepalen.
Hoe kan het toch dat het imago van prachtige sporten steeds weer schade toe wordt gebracht door ruzie over dollars? Ik vind het onbegrijpelijk dat dit in een competitie als de NFL kan gebeuren. Goodell moet snel met een oplossing komen. Het is voor de fans onacceptabel dat wedstrijden worden beslist door arbitrale dwalingen.
Ik heb trouwens wel een beetje medelijden met de amateur scheidsrechters die nu wereldwijd onderwerp zijn van hoongelach. Die invallers zijn simpelweg niet geschikt om wedstrijden te leiden op het hoogste niveau, maar zij zijn niet het probleem en ook niet de oplossing. Die liggen beide in handen van de NFL.
Voor wie het nog niet snapt, heeft mijn persoonlijke NFL held Chris Kluwe het allemaal weer heel helder op papier gezet.
——————–
En als uitsmijter van de week: de 38-jarige Rasheed Wallace mogelijk naar de New York Knicks. Zelf vind ik dat de grap van het jaar. Wat voegt hij nou toe aan dat roster? Ik kom zelf niet verder dan een schat aan NBA-ervaring, maar is dat wat de Knickebockers nodig hebben?
Tot mails. Liefs Ingmar
Ik zie de toegevoegde waarde van Wallace ook niet. Hij heeft misschien de ervaring en persoonlijkheid om als mentor te fungeren, maar met Kidd, Thomas en Camby hebben ze bij de Knicks al genoeg oude mannen met ervaring. En het lijkt me onwaarschijnlijk dat Wallace een bijdrage gaat leveren aan het winnen van wedstrijden. Misschien doet Dolan een poging om het oudste team ooit bij elkaar te verzamelen?
Bye! Eef
Reacties