NBA Recap (103): Mavericks onderuit bij Warriors

NBA Recap, een dagelijkse rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 103.

Houston Rockets at New Jersey Nets 112-106

De Houston Rockets en de New Jersey Nets speelden beide zonder hun spelverdeler. Deron Williams en Kyle Lowrie. De Rockets trokken uiteindelijk aan het langste eind door de Nets in de laatste minuut van de wedstrijd van het scoren af te houden. Goran Dragic scoorde 23 punten en deelde 8 assists uit in de 112-106 overwinning. MarShon Brooks noteerde 23 punten voor de Nets.

Charlotte Bobcats at Oklahoma City Thunder 95-122

Coach Scott Brooks was na de nederlaag tegen de Cleveland Cavaliers ontevreden. Dat mocht tegen de Charlotte Bobcats niet nog één keer gebeuren. James Harden scoorde 22 van zijn 33 punten in de eerste helft en de Thunder hadden geen enkele moeite met de Bobcats: 122-95. Russel Westbrook was goed voor 23 punten en de Thunder hebben nu een 18-2 thuis-record.

Memphis Grizzlies at Phoenix Suns 91-98

De Phoenix Suns keken in de eerste helft aan tegen een achterstand van elf punten. De ploeg knokten zich terug in de wedstrijd en boekten een knappe 98-91 overwinning op de Memphis Grizzlies. Jared Dudley was goed voor 19 punten en Steve Nash scoorde 11 punten en deelde 15 assists uit. Marc Gasol noteerde 21 punten en 8 rebounds voor de Grizzlies.

Dallas Mavericks at Golden State Warriors 87-111

Ouch! De titelverdediger gaat met 87-111 onderuit bij de Golden State Warriors. Dat doet pijn. David Lee scoorde 25 punten en Nate Robinson was goed voor 21 punten. De Warriors zagen opnieuw spelverdeler Stephen Curry uitvallen met een blessure, de rechterenkel. Dirk Nowitzki scoorde 22 punten voor de Mavs die voor de zevende keer op rij niet weten te winnen on the road.