Salt Lake zegeviert bij ongelukkig Los Angeles Galaxy

Los Angeles Galaxy trekt de slechte lijn van de voorbereiding door naar het nieuwe MLS-seizoen. In eigen huis werd verloren van titelkandidaat Real Salt Lake. Salt Lake boog in de laatste twintig minuten een achterstand om in een 3-1 overwinning.

Nergens was aan af te zien dat Los Angeles zou gaan verliezen. In de eerste helft was Landon Donovan met een knal van grote afstand dichtbij de openingstreffer. Het schot eindigde op de bovenkant van de lat. In de situatie die in de rebound ontstond was Mike Magee met een lenige omhaal ook bijna trefzeker.

Vlak voor het rustsignaal trof ook Marcelo Sarvas bijna het doel. Zijn inzet belandde echter ook op de lat, waarbij moeilijk te zien was of de bal de lijn passeerde. Na de pauze kwam Galaxy minder sterk uit de startblokken, toch kwam het op een verdiende voorsprong; uit een voorzet van Beckham was het Edson Buddle die raak knikte.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Los Angeles, maar uit een snelle counter was het twee minuten na de eerste treffer alweer gelijk. Sebastian Velasquez zette de bal vanaf rechts met links voor, waarna verdediger Sean Franklin zijn eigen keeper ongelukkig passeerde in de verre hoek.

Na de gelijkmaker was het ineens Salt Lake dat de wedstrijd in handen had. Met name op het middenveld werd er nu meer gewonnen. Kyle Beckerman was nu de regisseur op het middenveld. Aan de hand van de controlerende middenvelder kwamen er kansen op meer voor de uitploeg. Eén van die kansen kwam voort uit de nalatigheid van David Beckham. De vedette liet zijn man lopen, waarna Javier Morales de 1-2 kon aantekenen.

In de slotfase maakte Espindola de schade voor LA nog wat groter. Na een knappe rush over links rondde de spits goed af met een schuiver in de verre hoek. Galaxy zette nog wel aan, maar verder dan een scrimmage uit een corner kwam de ploeg niet.