Parise helpt Devils naar gelijke stand

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De New Jersey Devils hebben met een ruime 4-1 overwinning in het eigen Prudential Center de stand in de serie tegen de New York Rangers naar 2-2 gebracht. De grote man voor de Devils was Zach Parise, die met twee doelpunten en een assist bij drie doelpunten betrokken was.

Tegen een team dat al drie wedstrijden lang erg vermoeid oogde, besloten de Devils om vurig van start te gaan. Bryce Salvador en Travis Zajac profiteerden van deze start en zorgden ervoor dat de Devils al vroeg in een zetel zaten op weg naar een 2-2 tussenstand in de serie.

Na een 12-7 in schoten in de eerste perioden volgden twee periodes waarin de Rangers een 9-11 overhand hadden als het gaat om het aantal schoten. Doelpunten leverde dat in de tweede periode helemaal niet op. Kansen waren er wel, ondere andere voor play-off debutant Jacob Josefson. Josefson verving healthy scratch Petr Sykora. Josefson speelde 41 regular season wedstrijden, maar stond sinds begin april na een handbreuk.

In periode drie leverde het schotenoverwicht de Rangers wel een doelpunt op, al kwam dat te laat. Zach Parise was vroeg in de periode al succesvol voor de 3-0 geweest, waarna Ruslan Fedotenko met zijn eerste doelpunt van de play-offs kortstondig de spanning in de wedstrijd terug bracht.

De definitieve beslissing volgde met nog anderhalve minuut op de klok, toen Henrik Lundqvist van het ijs was gegaan en plaats maakte voor een extra aanvaller. Zach Parise werkte de puck vanuit zijn eigen defensive zone in het vijandige doel: 4-1.

Game 5 zal aanstaande donderdag om 02:00 aanvangen, deze wedstrijd wordt gespeeld in Madison Square Garden. De wedstrijd is live te volgen op ESPN America.

Highlights:

Game 5 in de serie tussen de Los Angeles Kings en de Phoenix Coyotes wordt vannacht gespeeld. Ook deze wedstrijd wordt op ESPN America uitgezonden en zal beginnen om 03:00.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen