Stanford Routt bindt zich voor drie seizoenen aan de Chiefs

Door

Twaalf dagen na zijn release van de Oakland Raiders heeft cornerback Stanford Routt een nieuw team gevonden. De 28-jarige Routt zal voor drie seizoenen tekenen bij de Kansas City Chiefs, en daardoor in de AFC West blijven. Volgens bronnen heeft het driejarige contract een waarde van twintig miljoen dollar, inclusief een signing bonus van vier miljoen dollar. Naast het salaris dat Routt dit seizoen bij de Chiefs verdiend zal hij ook nog vijf miljoen dollar van de Oakland Raiders ontvangen.

Met vier intercepties, 15 passes defended en 49 tackles was 2011 een goed seizoen voor Routt. Toch was er met acht toegestane touchdowns en 17 penalty’s ook vaak kritiek op de voormalige Raider.

Na het aantrekken van Routt lijken de Chiefs definitief afscheid te gaan nemen van free agent Brandon Carr. De 26-jarige cornerback zal bij de opening van het nieuwe seizoen één van de meest interessante namen op de markt zijn, en ondanks dat de Chiefs hem hadden kunnen behouden met de franchise tag kiezen ze met Routt voor een goedkoper alternatief. De franchise tag blijft hierdoor beschikbaar voor wide receiver Dwayne Bowe, die ook het einde van zijn contract heeft bereikt.

Naast de Chiefs bezocht Routt ook de Buffalo Bills en de Cincinnati Bengals, maar koos uiteindelijk voor het team waar hij de laatste jaren twee keer per seizoen tegen speelde.

 Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen