Twee Ravens hopen op beter contract

Door

Het seizoen van de Ravens eindigde in mineur met de playoff nederlaag tegen de Patriots, maar toch kunnen de mannen van John Harbaugh terugkijken op een mooi seizoen. De loodzware AFC North werd gewonnen en twee spelers vinden dat hun aandeel in Baltimore’s succes wel wat beter gecompenseerd mag worden.

Joe Flacco’s contract loopt aan het einde van volgend seizoen af en beide partijen willen graag met elkaar verder. In zijn eerste vier seizoenen in de NFL won hij 44 wedstrijden en wisten de Ravens elk jaar tot de playoffs door te dringen. Hij is de eerste quarterback ooit die dat klaar wist te spelen en nu hoopt zijn zaakwaarnemer Joe Linta dat de Ravens inzien hoe belangrijk Flacco voor de franchise is.

“Hij heeft nog nooit een wedstrijd gemist en iets gepresteerd dat nog nooit iemand is gelukt. Als het puur op winst en verlies aankomt, behoort Flacco in de top vijf van de NFL”, aldus Linta, die gemakshalve even vergeet dat Flacco dit seizoen zijn slechtste jaar kende sinds zijn rookieseizoen. Evenals de afgelopen twee seizoen passte Flacco voor net iets meer dan 3600 yards, maar zijn completion percentage van 57,6% was het laagste uit zijn carrière.

Ook Flacco’s ploeggenoot Ray Rice wil beloond worden voor zijn sterke seizoen. De running back voerde de NFL aan in totale yards (2068) en is een unrestricted free agent. De Ravens willen hun kleine grote ster dolgraag behouden, maar er zit weinig schot in de gesprekken over een contract voor de lange termijn. Mochten de twee partijen het niet eens worden, dan rest de Ravens altijd nog de mogelijkheid om Rice te voorzien van de franchise tag.

De 25-jarige Rice zou dan nog één seizoen vastliggen en bijna acht miljoen dollar mogen bijschrijven. Rice zelf hoopt echter op het soort contract wat college running back Adrian Peterson eerder dit seizoen ondertekende. De geblesseerde Viking zette afgelopen offseason zijn handtekening onder een verbintenis van zeven jaar, ter waarde van 100 miljoen dollar.

 

 Foto: gettyimages

 

Ook leuk om te lezen