Bills stunten in New England, Falcons on fire

New England Patriots v New York Jets

De Buffalo Bills hebben voor een grote verassing gezorgd door de New England Patrios te vernederen: 0-16! Daarmee brengt de ploeg van Rex Ryan de spanning volledig terug voor divisiewinst in de AFC East. De New York Jets wisten niet aan te sluiten door een nederlaag tegen de Seahawks.

In de NFC South namen de Falcons afstand van Super Bowl-runner-up Carolina Panthers door een fantastisch optreden van Julio Jones en Matt Ryan.

De Browns stonden voor tegen de Redskins, maar verloren gewoon weer. Net als de Lions die een achterhoedegevecht aangaan in de NFC North met de opponent Chicago Bears.

De zegereeks van de Ravens is tot een einde gekomen na een bezoek van de Raiders, de Texans staan ook op 3-1 na winst tegen de Titans.

Buffalo Bills @ New England Patriots

Dat de Bills bereid waren om te knokken om terug te komen in de AFC East divisie bleek al voor de wedstrijd toen Robert Blanton op de vuist ging met Malcolm Mitchell.

Die mentaliteit namen ze ook mee in de wedstrijd, hoewel ze geluk hadden dat Julian Edelman na een halve minuut werd teruggefloten na 90 yards terreinwinst door een penalty van Chris Hogan. Daarna zat voor de Bills alles mee en voor de Pats alles tegen.

Een kleine samenvatting van de mislukte avond in New England:

Eerste kwart: Julian Edelman rent voor 90 yards in de eerste play van de wedstrijd. Geannuleerd door offensive holding van Chris Hogan. De Bills slaan wel toe bij de eerste drive met een 7-yard pass van Tyrod Taylor naar LeSean McCoy. Het was het moment waarop Bill Belichick er al klaar mee was.

Tweede kwart: Pats benutten 3rd&1 op 8 yards van de endzone, maar play gaat niet door omdat de officials nog niet in positie stonden. Bij de herkansing pakt David Andrews een 10 yard-penalty voor offensive holding. Met 3rd&11 gaat Jacoby Brissett in de fout met een fumble, bal voor de Bills.

Derde kwart: Brandon Bolden laat een diepe pass van Brissett uit zijn handen glippen terwijl hij een paar yards verwijderd was van een zekere touchdown. Stephen Gostkowski mist even later de field goal van 48 yards.

Vierde kwart: Rob Gronkowski vangt zijn eerste pass om de eerste 3rd down van de Patriots te benutten. In het vierde kwart!

Die opleving kwam veel te laat. Buffalo komt door de overwinning op 2-2 en ineens weer in het spoor van de Patriots (3-1). Het ontslaan van offense coordinator Greg Roman, wat een doekje voor het bloeden leek, komt zo in een ander perspectief te staan. Zelfs zonder sterreceiver Sammy Watkins (IR voetblessure) overtrof de aanval van de Bills ruimschoots de Patriots offense (378 total net yards om 277 total net yards). De defense zorgde bovendien voor de eerste shutout in eigen huis voor de Patriots sinds 1993.

Bills 16 – Patriots 0

Seattle Seahawks @ New York Jets

Met het verlies van de Patriots hadden de Jets kans aan te sluiten in de AFC East, maar die kans lieten ze liggen. Russell Wilson met een knieblessure is nog altijd een stuk beter dan een fitte Ryan Fitzpatrick. Het is vooral de connectie tussen DangeRuss en Jimmy Graham die de Hawks op dit moment vleugels geeft. Graham haalde voor de tweede week op rij minstens 100 yards receiving mede dankzij deze one-hander.

Seahawks 27 – Jets 17

Carolina Panthers @ Atlanta Falcons

Wie dacht dat de Panthers wel even weer door de NFC South zouden cruisen komt bedrogen uit. De Falcons hebben de rollen volledig omgedraaid en bevestigde de verhoudingen met een klinkende zege tegen Carolina. Het werd een wedstrijd met bizar hoge scores voor Matt Ryan en Julio Jones. Matt Ryan was net als in de voorgaande wedstrijd on fire. Julio Jones was na zijn ‘vermissing’ van vorige week (punt 6) ook weer helemaal terug.

Carolina liep niet alleen tegen het derde verlies op in vier duels, Cam Newton betaalde ook nog een hoge prijs voor een two-point conversion. De quarterback ging met een hersenschudding naar de kant na deze hit.

Derek Anderson maakte de wedstrijd vol en hielp de Panthers nog aan 17 punten in het laatste kwart, maar kon zijn kunststukje niet voltooien door het gooien van twee intercepties in de laatste twee minuten van Robert Alford, waarvan één pick 6. Dit is absoluut de wedstrijd om terug te kijken via GamePass.

Panthers 33 – Falcons 48

Oakland Raiders @ Baltimore Ravens

De Ravens hielden na een sterke comeback in het vierde kwart uitzicht om ongeslagen te blijven na vier speelronden, maar gaven daarna zelf de voorsprong ook weer uit handen. Michael Crabtree was niet te stoppen en pakte zijn derde touchdown in één wedstrijd op aangeven van Derek Carr.

Baltimore kreeg daarna nog een kans, maar Joe Flacco slaagde er niet meer in om zijn ploeg in field goal range te brengen.

Raiders 28 – Ravens 27

Cleveland Browns @ Washington Redskins

Cleveland stond na drie kwarten op voorsprong in Washington, maar de Browns blijven de Browns. Een fumble aan het eind van het derde kwart startte een drive van 91 yards die in het vierde kwart werd afgerond door Chris Thompson. Om er zeker van te zijn dat ze niet per ongeluk een wedstrijd zouden winnen leverden de Browns in het vierde kwart de bal nog twee keer in (fumble recovery Will Compton en interception Josh Norman).

Browns 20 – Redskins 31

Tennessee Titans @ Houston Texans

De Titans en de Texans lieten zien dat er weinig verschil zit tussen de teams in de AFC South. De bezoekers kwamen in Houston terug van een 17-3 achterstand en capituleerden pas na een punt return van Will Fuller.

In het vierde kwart wisten beide teams niet meer te scoren waardoor de 27-20 score op het bord bleef staan. De Texans slaan daarmee een goede slag in de AFC South met de derde overwinning, de Titans staan net als de Colts en de Jaguars op 1-3.

Titans 20 – Texans 27

Detroit Lions @ Chicago Bears

Matthew Stafford en de Lions maakten vorige week tegen divisiegenoot Green Bay Packers een goede indruk in de tweede helft, maar die lijn konden ze in Chicago niet doorzetten. De Bears maakten een einde aan een reeks van drie nederlagen dit seizoen door een goed optreden van drie back-ups. Brian Hoyer (28/36, 302 yards, 2 touchdowns) liet zien dat Jay Cutler niet per se snel hoeft terug te keren, Jordan Howard deed Jeremy Langford (111 yards rushing, 21 yards receiving) vergeten en Eddie Royal (111 yards, 1 touchdown) bleek ineens waardevoller dan Alshon Jeffery en Kevin White samen.