Eerste seizoenszege Jaguars op ‘eigen’ Wembley

Jacksonville Jaguars v San Diego Chargers

De Jacksonville Jaguars zijn eindelijk van de hatelijke nul af. In Wembley Stadium wonnen de Jags van de Indianapolis Colts: 30-27. De Londense fans, die duidelijk op de hand van Jacksonville waren, zagen de Colts na een 23-6 achterstand nog bijna terugkomen in het vierde kwart, maar Allen Hurns scoorde voor het tweede jaar op rij de beslissende touchdown op Wembley.

Er werd in Londen niet echt reclame gemaakt voor de NFL International Series. Het is te hopen dat er bij de volgende wedstrijden buiten Amerika meer spektakel en kwaliteit geboden wordt. Andrew Luck kreeg zijn aanval drie kwarten lang niet op gang, de defensie was bijna de hele wedstrijd dramatisch. Jacksonville was minder slecht, maar gaf in het vierde kwart de zege nog bijna uit handen. De wedstrijd werd bovendien ontsierd door 18 penalty’s voor 223 yards.

Jaguars nemen risico voor eerste overwinning

De Jags spanden de kroon met 140 yards, maar zullen daar maling hebben. Ze deden zowel defensief als offensief alles om van de hatelijke nul af te komen na een 0-3 start. Gus Bradley nam al in het derde kwart risico bij een 4th&3 om binnen field goal range te komen. T.Y. Yeldon. beloonde de gok van de coach met deze sprong over een verdediger ter voorbereiding van de driepunter van Jason Myers.

Bortles herpakt zich

Blake Bortles nam de schuld op zich na de nederlaag tegen de Baltimore Ravens. In Londen herstelde hij zich redelijk met 207 yards voor 2 touchdowns en 0 intercepties. Bortles voegde ook nog 36 yards rushing toe aan de 100 yards van Yeldon en Chris Ivory, plus een score.

Door de inbreng van Bortles kregen de fans in Londen, die al voor de vierde keer bezoek kregen van het team uit Jacksonville wat ze wilden: een zege voor ‘thuisteam’ Jaguars.

Hurry up offense Luck komt te laat

Andrew Luck begon slecht aan het duel met een interceptie die uiteindelijk leidde tot een touchdown voor de Jags. Het was de start van een wedstrijd die nooit echt de zijne werd. Luck kon ook niet rekenen op de bescherming van zijn offensive line en ging in totaal vijf keer tegen het heilige gras van Wembley. Pas in het vierde kwart had de quarterback een antwoord gevonden om het de defensie van Jacksonville. Met een hurry up offense bleek de verdediging van de Jags wel kwetsbaar, maar deze pass naar Phillip Dorsett kreeg geen vervolg meer in de laatste minuten.

Door de nederlaag staan de Colts op 1-3, net als de Jaguars. De twee teams staan daarmee op gelijke hoogte in de AFC South, waar de Tennessee Titans en de Houston Texans nu tegen elkaar strijden om (meer) afstand te nemen van de divisiegenoten.