NFL Recaps: Verlies rookie quarterbacks, Steelers in problemen

Door

De late afternoon games stonden bol van de spanning. In Oakland kregen we overtime, waarin de Raiders eindelijk hun eerste zege wisten binnen te halen. In Arizona kwamen de Cardinals ook kort bij hun eerste zege, maar een late field goal van Seattle besliste daar anders over. De 49ers leverden een moedig gevecht in LA en verloren verrassend nipt van de Chargers. In New York/New Jersey werd het minder spannend. De Saints domineerden de Giants en wonnen makkelijk. Tijdens Sunday Night Football lieten de Ravens zien dat prolongatie van divisiewinst heel lastig gaat worden voor de Steelers.

RAIDERS DIENEN MAYFIELD NEDERLAAG TOE IN OVERTIME


De Cleveland Browns hebben definitief de sleutels overhandigd aan number one pick Baker Mayfield. Mayfield werd zondag zo de dertigste(!) starting quarterback voor Cleveland sinds 1999. Het Mayfield-tijdperk is echter wisselvallig begonnen, want de Browns gingen ten onder in Oakland na overtime. Het begon voor Mayfield ook erg benard, met een pick six teruggelopen door Gareon Conley. Maar Mayfield verloor er zijn cool niet bij en maakte enkele solide plays, waaronder een kanonskogel naar Darren Fells voor een touchdown. Bij de Raiders viel vooral Beastmode Marshawn Lynch op. Lynch zou uiteindelijk voor meer dan 130 yards rushen in deze wedstrijd. De tweede helft was er een met ups en downs voor de Cleveland Browns. Het begon met een fenomenale catch van Jarvis Landry die de Browns een touchdown opleverde.

Maar Mayfield en zijn Browns gaven de bal ook te gemakkelijk weg. Een fumble van Mayfield eindigde uiteindelijk in een touchdown-pass van Derek Carr naar Jared Cook. Een volgende turnover, deze keer een verkeerde snap, leidde tot een nieuwe touchdown van de Raiders. Toch gaf Cleveland zich niet gewonnen en het klom opnieuw op voorsprong na rushing touchdowns van Carlos Hyde en de ongrijpbare Nick Chubb. Hyde leek de wedstrijd ook te beslissen met een first down na de two minute warning, maar na een review werd anders besloten. Het was niet de enige discutabele beslissing van de ‘zebra’s’ die ook te vroeg affloten bij een fumble van Carr en een rush van Lynch. The Silver and Black profiteerden optimaal met een touchdown en een two-point conversion om de wedstrijd naar overtime te tillen. In overtime werd rookie kicker Matt McCrane, pas deze week aangeworven, de held: 45-42.


ROSEN-TIJDPERK BEGINT MET NEDERLAAG


Josh Rosen werd aangeduid als starting quarterback voor de Arizona Cardinals in de NFC West-clash met de Seattle Seahawks. Ondanks een verdienstelijke tweede helft, werd zijn debuut echter geen success. De Seahawks kaapten in de allerlaatste seconden de zege weg uit de woestijn. Rosen leek in de eerste helft nog last te hebben van de zenuwen. Hij maakte weinig plays en de Cardinals steunden vooral op running back David Johnson om de aanval te dragen. De Seahawks zelf brachten het er niet veel beter van af en aan de rust stonden de Cardinals zelfs aan de leiding.

Pas in de tweede helft kregen we echt vuurwerk te zien in de woestijn van Glendale. De Seahawks klommen op voorsprong, maar Josh Rosen leek eindelijk de schroom afgeschud te hebben en bracht zijn Cardinals terug op gelijke hoogte met een touchdown naar Chad Williams. In diezelfde play moest Seahawks safety Earl Thomas het veld verlaten op een draagberrie. We weten nu dat hij zijn been gebroken heeft en dat zijn seizoen er naar alle waarschijnlijkheid op zit. Een nare blessure op een zeer ongelukkig moment voor Thomas die juist op zoek was naar garanties in een nieuw contract.

Het grootste sportieve drama werd tot het einde bewaard. Josh Rosen knutselde een mooie drive in elkaar, maar kicker Phil Dawson miste de Field Goal die de Cards op voorsprong had kunnen zetten. Het laatste woord was aan de kicker van Seattle, Sebastian Janikowski, die wel zijn poging lukte en zo de zege wegkaapte voor de Seahawks bij divisierivaal Arizona: 17-20.


MOEDIGE 49ERS KOMEN NET TEKORT IN LA


Wat kon er verwacht worden van een team dat vorige week zijn franchise quarterback verloor en zo ook de hoop op een play-off-seizoen? De 49ers gingen zonder Jimmy Garoppolo en met C.J. Beathard als starting quarterback op zoek naar hoop in Los Angeles, op bezoek bij de Chargers. De 49ers zouden alvast hun huid duur verkopen. Ze schoten het snelst uit de startblokken met een pick six van Antoine Exum die de 49ers meteen op het scorebord brachten. Ze volgden dit even later op met een touchdown-pass van nieuwbakken starting QB C.J. Beathard naar Kendrick Bourne.

De Chargers waren nu wakker geschud en scoorden zelf nog twee touchdowns via passes naar tight ends Antonio Gates en Austin Ekeler. Voor Gates betekende dit overigens zijn 115e touchdown in zijn carrière! Na de pauze leken de Chargers weg te lopen, maar de 49ers kwam toch terug in de wedstrijd met een 82-yard touchdown van Beathard naar George Kittle.

Intussen kregen de Niners langs alle kanten klappen en moesten verschillende spelers naar de zijlijn met blessures. Toch sloegen de moedige Niners erin de leiding over te nemen met een field goal. Het was echter niet genoeg, want LA nam de leiding weer over met een gelukte field goal van Caleb Sturgis. C.J. Beathard ging nog voor de winst, maar gooide een interceptie en kelderde alle hoop voor 49er-fans. Een bewonderenswaardige prestatie van de San Francisco 49ers, die weliswaar in een nederlaag eindigt in Los Angeles.


ALVIN KAMARA MAAKT HET VERSCHIL VOOR DE SAINTS


Het Metlife Stadium was het strijdtoneel voor een heuse battle of the running. De balans viel uiteindelijk comfortabel in het voordeel van Saints-running back Alvin Kamara uit. Kamara liep drie touchdowns binnen en haalde 134 rushing yards. Zijn concurrent aan de overkant, number two pick Saquon Barkley, liep voor slechts 44 yards, maar haalde ook wel zijn touchdown.

Na een onbewogen eerste helft, waarin de Saints dankzij vier field goals op voorsprong stonden, kwam de Saints-offense tot leven in de tweede helft. Bovengenoemde Alvin Kamara nam zijn team op sleeptouw en zorgde voor alle punten in de tweede helft. De Giants konden daar bitterweinig tegenover stellen. Ze kregen de Saints niet afgestopt en offensief werd er, op de touchdown van Barkley na, niets klaar gemaakt. Een logische nederlaag dus voor de Giants, die met 1-3 hun start gemist hebben.


RAVENS NEMEN AFSTAND VAN DIVISIECONCURRENT STEELERS


De belangrijkste wedstrijd van dit weekend stond gepland tijdens Sunday Night Football. De Pittsburgh Steelers konden de orde herstellen in de AFC North tegen de Baltimore Ravens. Ondanks een comeback in de eerste helft (van 0-14 naar 14-14) zat dat er eigenlijk geen moment in. De Ravens bleken superieur in de tweede helft en stonden geen punt meer toe. Justin Tucker, de beste kicker in de league, sloeg wel vier keer toe. De zege van de Ravens was vooral toe te schrijven aan een sterke offensive line, een foutloze Joe Flacco (363 yards, twee touchdowns), een gevarieerde aanval (11 verschillende receivers, zeven verschillende rushers) met deep threat John Brown én een moeilijk te kloppen secondary. Dat laatste is een groot compliment aan Brandon Carr, die vorig jaar nog werd vernederd door Antonio Brown, maar nu wel zijn mannetje stond.

De Steelers (1-2-1) hebben een serieus probleem in de NFC North. In die divisie leiden Baltimore en Cincinnati (3-1) nu de dans. Bovendien is het gemis van Le’Veon Bell wel degelijk voelbaar. Met 19 yards uit 9 pogingen begint de hype rondom James Conner, mede mogelijk gemaakt door de Cleveland Browns in week 1, snel af te zwakken.

Coverfoto: Getty Images

Ook leuk om te lezen