NFL Recaps: Bills terug op aarde, winst Jaguars

Door

De vierde NFL zondag van het seizoen zit er op. In week 4 werden de Bills en Lions met beide benen op de grond gezet, speelden Texans en Colts overtime en wonnen de Jaguars gewoon weer.


PACKERS ZETTEN BILLS VAKKUNDIG TERUG OP AARDE


Na een weekje dromen, is men in Buffalo weer op aarde teruggekeerd. Het team dat aantrad tegen de Packers was geen schim van het team dat de Vikings genadeloos versloeg. Wat vorige week goed liep, ging vandaag verkeerd. Josh Allen had nóg minder tijd achter zijn o-line en de defense had slechts sporadisch antwoord op de Green Bay offense. Aaron Rodgers leek weer volledig boven Jan en wist zijn receivers veelvuldig met gemak te vinden. De shutout maakte het voor de Packers een extra prettige avond. Zij kunnen met een gerust hart richting Detroit. De Bills blijven grillig spel vertonen en ontvangen volgende week de Tennessee Titans.


COWBOYS VERSCHALKEN LIONS


De Lions hadden graag het momentum van vorige week vastgehouden. Helaas konden ze de verrassende overwinning op de Patriots geen vervolg geven tegen de Dallas Cowboys. Een field goal van kicker Brett Maher betekende de tweede overwinning voor Dallas. Het was vooral te danken aan Dak Prescott en Ezekiel Elliott. Prescott speelde voor het eerst sinds december weer een goede wedstrijd en Zeke liet 152 yards in 25 carries noteren. De Lions deden niet onder voor de Cowboys en namen laat in de wedstrijd zelfs de leiding over. Een sterke play met Prescott en Elliott in de hoofrol betekende echter een riante field goal positie en daarmee de winst voor Dallas.


TEXANS EN COLTS GEVEN PUBLIEK WAAR VOOR HUN GELD


In de strijd tussen quarterbacks die van een blessure terugkeren, was het Deshaun Watson die met zijn Texans aan het langste eind trok. Houston had gedurende het grootste deel van de wedstrijd de leiding. Een sterk slotoffensief van de Colts betekende echter een ommekeer en leidde tot overtime. Gedurende de reguliere wedstrijd liet Texans quarterback Deshaun Watson acceptabele statistieken noteren (26/37, 338 yards, 2TD, 1INT) maar zoals zo vaak maakte Andrew Luck de meeste indruk (37/58, 426 yards, 4TD, 0INT). Het mocht alleen niet baten, want in overtime liet Watson weer wat zien van de 2017-Watson. Twee field goals in OT betekenden de eerste overwinning voor Houston. Zij ontvangen volgende week de mede-Texanen uit Dallas en zullen in dat treffen de weg omhoog vast willen houden.


JAGUARS HERPAKKEN ZICH TEGEN DE JETS


Na een teleurstellende game tegen de Titans hebben de Jaguars zich herpakt tegen de Jets. In de eerste helft hadden de groenen uit het noordoosten weinig te vertellen. In de laatste twee kwarten wisten zij zich enigszins te herpakken, maar toen was het kwaad al geschied. Sam Darnold weet nog steeds niet het niveau van zijn eerste wedstrijd te halen, maar voor een rookie quarterback is dat niet alarmerend. Collega Josh Allen ervaart hetzelfde bij Buffalo en wellicht geldt voor Baker Mayfield straks hetzelfde. Om aanspraak te maken op de overwinning tegen de Jaguars hadden de Jets het echt moeten hebben van hun running game. Jacksonville hield Powell en Crowell echter goed in bedwang en zodoende vormden de Jets aanvallend nauwelijks een echte dreiging. Omdat Leonard Fournette weer uitviel, moesten het bij de Jaguars van Dede Westbrook komen.

Ook leuk om te lezen