NFL Update: Peyton Manning absoluut niet met pensioen

Door

Denver Broncos v Cincinnati Bengals

Peyton Manning is echt niet van plan om na dit seizoen zijn helm aan de wilgen te hangen. Peyton gaat niet met pensioen. De afgelopen dagen doken in diverse Amerikaanse media wederom de geruchten op dat Manning het wel welletjes vindt geweest, maar niets is minder waar. Voorlopig krijgt de toekomstige Hall Of Famer nog geen genoeg van het spelletje.

Peyton Manning is momenteel bezig aan zijn zeventiende seizoen in de NFL. Met zijn 38 jaar is hij een absolute veteraan en aardig op leeftijd voor een quarterback. Afgelopen woensdag kreeg hij – wederom – de vraag of hij nadenkt over stoppen, maar Peyton liet blijken dat wat er dit seizoen ook gebeurd, hij ook volgend seizoen in de NFL zal spelen.

Dat hij nog altijd van waarde is, liet hij vorig seizoen zien toen hij goed was voor 55 touchdown passes, een absoluut NFL record. Helaas voor hem en de Broncos ging het in de Super Bowl volledig mis en hadden Manning en de Broncos een complete off-day. Dit seizoen staat de teller op 39, en daarmee voert hij de lijst aan. Als hij in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen – aankomende zondag tegen de Oakland Raiders – minimaal één touchdown pass weet te geven, wordt hij de eerste QB in de geschiedenis die in drie seizoenen goed is voor veertig of meer TD-passes. In 2004 was hij goed voor 49 TD’s en in 2013 dus voor 55 stuks.

Browns staat nog altijd achter Manziel

Houston Texans v Cleveland Browns

Het rookie seizoen van Johnny Manziel mag gerust een grote teleurstelling genoemd worden. Aan spelen kwam hij bijna niet toe en als hij eens binnen de lijnen mocht verschijnen viel hij meer op door de dingen die hij niet goed deed dan die wel goed gingen. Volgens Manziel zelf is het veel te vroeg om nu al een oordeel over hem te vellen. In zeven kwarten van NFL football kan je geen conclusies trekken, aldus Manziel. Head coach Mike Pettine is het met Manziel eens.

Hoewel de Cleveland Browns pas tijdens het off-season gaan evalueren (en dus bekijken of er een nieuwe quarterback aangetrokken moet worden), legde Pettine in de media uit dat de Browns nog altijd vertrouwen in hem hebben en Manziel de kans willen geven om te mogen strijden voor de positie van starter.

Volgens de hoofdrolspeler zelf was dit vooral een jaar van veel bijleren. “Het is nu een als een baan voor me. En dus moet ik het veel serieuzer nemen, dan dat ik heb gedaan.” Uit die woorden mogen we opmaken dat Manziel dacht dat de NFL vergelijkbaar is met NCAA niveau, maar dan komt Manziel natuurlijk bedrogen uit. Hoe makkelijk het in college ging, zo stroef gaat het nu. Robert Griffin III blijkt tot nu toe ook niet geschikt als startende quarterback op NFL niveau en wellicht dat Manziel met der tijd ook aan dat lijstje kan worden toegevoegd. Simpelweg uit een ander vaatje tappen is te kort door de bocht.

Crabtree weet niet of hij bij de 49ers wil blijven spelen

Seattle Seahawks v San Francisco 49ers

De toekomst van wide receiver Michael Crabtree is onduidelijk. Zelf weet hij niet of hij volgend seizoen wel voor de San Francisco 49ers uit wilt komen. Aan het einde van dit seizoen is Crabtree een free agent.

Crabtree is nog maar een schim van de receiver die hij was voor zijn achillespees blessure. In vijftien wedstrijden kwam hij slechts zes keer tot een pass yard totaal van meer dan vijftig yards. En dat zijn geen beste cijfers voor een receiver die op een gegeven moment bestempeld werd als zijnde de beste vanger met de meest betrouwbare handen in de league (door head coach Jim Harbaugh). Crabtree deelt in de ellende van dit seizoen. En dat terwijl juist dit seizoen de 49ers hun intrek namen in het gloednieuwe Levi’s Stadium (kosten 1,3 miljard dollar).

Gezien de statistieken van Crabtree dit seizoen is het maar de vraag of veel teams staan te springen om hem een (vet) contract onder de neus te duwen. De 49ers niet op de laatste plaats. En dus is de kans reëel dat de receiver volgend seizoen ergens ander speelt.

 Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen