Column: WWE Dream Matches

Door

RAW_10202014sb_0563
Kerst. Elk jaar moeten we er weer aan geloven. En alsof het Allerhande kerstdiner bij je schoonouders nog niet erg genoeg is, moeten we ieder jaar opnieuw aanhoren wat Mariah Carey voor kerstmis wilt. De honderdste keer dat ik All I want for Christmas hoorde zette mij aan het denken. Want, wat wil ik eigenlijk voor kerst? Een privé-eiland? Zes nullen op mijn bankrekening? Op zich niet verkeerd, maar ze staan niet bovenaan mijn verlanglijstje. Deze drie dream matches daarentegen wel.

3. Jake ‘The Snake’ Roberts vs. ‘The Viper’ Randy Orton
roberts_orton

We gaan terug naar 2005. Maandagavond 14 maart om precies te zijn. Chris Jericho heeft Randy Orton te gast in zijn ‘Highlight Reel’ en kondigt een special guest aan. Niemand minder dan Jake ‘The Snake’ Roberts verschijnt. Orton, met als bijnaam ‘The Viper’ (de adder), was not amused en deelde zijn finisher, de RKO, uit aan Roberts. Vanwege het leeftijdsverschil heeft het nooit tot een echte wedstrijd geleid, maar man ó man, wat had ik deze graag gezien. Niet alleen hun bijnaam maar ook de impact van hun finishers ontlopen elkaar niet veel. De DDT van Roberts zou wat mij betreft voor de overwinning hebben gezorgd.

2. Dude Love vs. Mankind vs. Cactus Jack
foley

Oké, deze match is echt onmogelijk, maar daarom niet minder leuk. Het mooie van een dream match is dat alles kan en alles mag, dus waarom niet? Dude Love vs. Mankind vs. Cactus Jack; oftewel Mick Foley in een match tegen Mick Foley en… Mick Foley. Het Droste effect is er niets bij. Tijdens deze match wordt er natuurlijk gestreden om de WWE Hardcore Championship. Als we dan toch alles uit de kast trekken zal de Steel Cage Triple Threat Match plaatsvinden in dé arena waar worstelgeschiedenis wordt geschreven: de Madison State Garden. Deze match lijkt mij al zó mindblowing dat de winnaar eigenlijk niet uitmaakt, maar als ik dan echt moet kiezen ga ik voor Mankind.

1. Shawn Michaels vs. Dolph Ziggler
michaels_ziggler

Mijn ultieme dream match: ‘The Showstopper’ Shawn Michaels vs. ‘The Show Off’ Dolph Ziggler. Wát een match zou dit zijn. Beide beschikken over een enorme in-ring snelheid en een waanzinnige super kick waar menig tegenstander voor vreest. Deze match zou dan ook garant staan voor een ongekend atletisch spektakel. Maar wat deze match nog veel spannender maakt is dat Michaels en Ziggler de twee beste sellers zijn die de WWE ooit heeft gekend. Als geen ander verkopen zij hun moves en vertellen zij een verhaal door middel van worstelen. Gezien het feit dat deze wedstrijd natuurlijk WrestleMania waardig is en Ziggler nog nooit heeft geschitterd in een WrestleMania main event, lijkt dit mij hét perfecte podium voor deze match. En de winnaar? Sorry Shawn Michaels fans, maar dan ga ik toch echt voor Ziggler. Gewoon, omdat het kan. Tot die tijd droom ik nog even lekker verder…

© 2014 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen