NHL Christmas Flashback: de Central Division

Door

Toronto Maple Leafs v Chicago Blackhawks

Met kerst ligt de NHL drie dagen stil en dus zullen we onze geliefde competitie toch echt even een paar dagen moeten missen… Dat geeft ons wel de kans om eens terug te blikken op het seizoen tot dusver. We pakken de previews van Bas Rotteveel er nog eens bij en kijken hoe deze zich verhouden tot de huidige stand. Welke teams presteren naar hun verwachting en welke teams presteren boven of onder verwachting? Je leest het hier tijdens de kerstdagen. In deze editie: de Central Division.

Bekijk hier de flashbacks van de andere divisies:
Pacific Division
Atlantic Division
Metropolitan Division

stand 24-12

1. Chicago Blackhawks

De kampioen van 2009 en 2013 werd een zeker plekje in de play-offs toebedeeld en de Blackhawks voldoen tot zover volledig aan die verwachting. Weer favoriet voor de titel? Dat zal nog moeten blijken, maar de Blackhawks zijn vooralsnog goed op weg.

2. Nashville PredatorsNashville Predators v Toronto Maple Leafs

De Predators haalden met James Neal, Mike Ribeiro en Derek Roy drie ervaren sterke aanvallers en die zorgden er voor dat onder andere Filip Forsberg een grote groei doormaakte. Forsberg is de absolute favoriet voor de Calder Trophy van beste rookie tot dusver vanwege zijn grote scorende vermogen (13 goals en 19 assists in 33 wedstrijden). Met 70 tegendoelpunten hebben de Predators bovendien de minst gepasseerde defensie van de NHL. En dan te bedenken dat de Predators vooraf een groot vraagteken waren voor de play-offs. De Predators lijken alle vraagtekens te hebben weggenomen en in volle vaart door de stoten naar de play-offs.

3. St. Louis Blues

De Blues verloren hun doelman Ryan Miller aan de Canucks, maar staan vooralsnog weer veilig in de top drie van hun divisie. De Blues werden als zekerheidje aangemerkt voor de play-offs en doen geen gekke dingen. En; met Martin Brodeur werd een goede vervanger aangetrokken voor Miller. Kan Brodeur nog één keer Stanley Cup-glorie beleven met de Blues?

4. Winnipeg Jets

Één ploeg werd vooraf als kansloos betiteld in deze divisie en dat was Winnipeg Jets. De Jets zijn echter goed bezig en hebben met Michael Hutchinson een sterke back-up goalie in hun gelederen. De Jets hebben nog steeds aansluiting met de top van de Central Division en staan veilig op een wild-card plek.

5. Minnesota Wild

Minnesota Wild stelt vooralsnog een tikkeltje teleur doordat de ploeg de aansluiting met de ploegen op play-off plaatsen lijkt te hebben verloren. Met Thomas Vanek, Ryan Suter, Zach Parise en Jason Pominville beschikt de ploeg over enkele goede spelers. Vooralsnog bestaat de topscorers top vijf (goals) echter uit Nino Niederreiter, Parise, Jason Zucker, Marco Scandella en Pominville. Ryan Suter noteerde wel al 21 assists. Vooralsnog lijkt het er echter op dat de topspelers hun ploeg meer bij de hand zouden moeten gaan nemen om de ploeg een kans te geven op een plek in de play-offs.

6. Colorado Avalanche

Voor de Avalanche geldt nog sterker als voor Minnesota dat zij teleurstellen. Colorado was een zekerheidje voor de play-offs maar staat daar vooralsnog ver buiten. De laatste paar wedstrijden is Colorado aan een opmars bezig, maar er is nog een flinke inhaalrace voor nodig om inderdaad de play-offs te gaan halen.

7. Dallas Stars

Vooraf werd gezegd: het kan vriezen en het kan dooien met de Dallas Stars. Vooralsnog vriest het in Texas. De ploeg staat laatste en heeft enkel aansluiting met Minnesota en Colorado. De verschillen tussen de top en de staart zijn in de Central Division minder groot als in andere divisies en dat is het geluk voor alle teams onderin de Central Division. Ook de Dallas Stars zijn niet kansloos, maar dan zal de verdediging (112 tegengoals) beter moeten. Topscorer Tyler Seguin (25 goals) kan het niet alleen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen