Canadiens na shootout te sterk voor Lightning

Door

Montreal Canadiens v Tampa Bay Lightning

De Montreal Canadiens hebben met een 2-1 zege tegen Tampa Bay Lightning het gat met de nummer één in de Atlantic Division verkleind. De achterstand op aartsrivaal Boston Bruins(54) bedraagt 5 punten.

Tomas Plekanec bracht zijn ploeg in de tweede periode in de goede richting. De aanvaller frommelde, gehinderd door verdediger Victor Hedman, de puck achter doelman Ben Bishop voor een 1-0 voorsprong. Martin St. Louis zorgde er echter nog in dezelfde periode voor dat die voorsprong ongedaan werd gemaakt.

In het restant van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor de nummers twee en drie van de Atlantic Division beide een puntje zouden opschuiven richting koploper Boston Bruins, die met 3-4 verloor van de Ottawa Senators. De nummer drie van de ranglijst bezorgde zichzelf in overtime nog een extra punt door de shootout beter te nemen. Carey Price hield zijn doel schoon en haalde daarmee de zege binnen, nadat Lars Eller voor een voorsprong had gezorgd.

Tampa Bay staat met 50 punten tweede in de Atlantic Division, de Montreal Canadiens staan op 49 punten na 39 wedstrijden.

Overige uitslagen:

Boston Bruins – Ottawa Senators 3-4
Detroit Red Wings – Florida Panthers 4-3
New Jersey Devils – New York Islanders 2-1

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen