Koivu bezorgt Ducks tiende zege op rij

Door

Phoenix Coyotes v Anaheim Ducks

De Anaheim Ducks blijven bezig aan een uitstekende serie. Tegen Phoenix Coyotes werd na overtime de tiende zege op rij behaald. Saku Koivu bezorgde zijn ploeg met zijn tweede doelpunt van de avond een 2-3 zege.

Anaheim, met 61 punten gedeeld koploper met de Chicago Blackhawks in de NHL, kende een goede start dankzij een shorthanded goal aan het einde van de eerste periode. Na een doelpuntloze tweede periode bracht Andrew Cogliano de Ducks op 0-2 in de derde periode. De Ducks kwamen echter nog wel in de problemen.

Martin Hanzal profiteerde van een puck die gelukkig afsprong van de boarding, waardoor hij de puck met minder dan 5 minuten te spelen in een leeg net kon schieten. Een schot van Keith Yandle werd 45 seconden voor tijd getoucheerd door Mike Ribeiro, waardoor de Coyotes alsnog een overtime uit het vuur wisten te slepen.

Hierin stelden de Ducks gauw orde op zaken. Na 51 seconden overtime toucheerde Koivu het schot van Ben Lovejoy en passeerde daarmee doelman Greiss voor een 2-3 zege.

Overige uitslagen:

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 5-6 (na shootout)
Los Angeles Kings – Nashville Predators 2-3
Philadelphia Flyers – Edmonton Oilers 4-3 (na shootout)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen