LA Kings naar Western Conference Final

Door

San Jose Sharks v Los Angeles Kings - Game SevenDe LA Kings bereikten gisteren na een spannende wedstrijd de finale van de Western Conference, maar daarvoor moest het team van coach Darryl Sutter wel tot het uiterste gaan. In de serie tegen de Sharks was een zevende wedstrijd nodig en deze ging uiteindelijk met de kleinst mogelijke marge naar de Stanley Cup-winnaar van vorig seizoen.

Na een doelpuntloze eerste periode, waarin schoten schaars waren voor beide partijen, was het de thuisploeg die in het tweede bedrijf de score tijdens een power play wist te openen. Na een afstandsschot van Slava Voynov bleef de puck bij de paal liggen en Anttii Niemi was niet in staat om de hoek goed af te dekken. Justin Williams zette goed door en wist uiteindelijk de puck tussen de goalie en de paal door te krijgen. De redding van Sharks-verdediger Justin Braun kwam net te laat, want de puck was de lijn al gepasseerd.

Drie minuten later zette wederom Williams het Staples Center helemaal op zijn kop. De Kings ontsnapte eerst nog aan een tegengoal nadat de puck door de benen van Jonathan Quick net naast het doel verdween. In de tegenstoot die daarop volgde, kwam de puck via Voynov en Anze Kopitar bij de rightwinger terecht, die geen moeite had om Niemi, die uit positie was, voor de tweede keer te verslaan.

Quick

In de slotperiode zetten de bezoekers alles op alles om weer terug in de wedstrijd te komen. Dit offensief had al snel succes, want vijf minuten in de periode kregen de Kings de puck niet uit hun verdedigingsvak en uiteindelijk was het verdediger Dan Boyle die met een afstandsschot goalie Quick wist te passeren en de spanning weer terugbracht in de wedstrijd.

Verder kwamen de Sharks echter niet, al wisten ze in het laatste bedrijf wel dertien schoten op het doel van de Kings af te vuren. Het probleem voor het team uit San Jose was echter dat Los Angeles beschikt over Quick. De goalie steekt net als in de play-offs van vorig seizoen weer in een geweldige vorm en voorkwam gisteren met enkele mooie reddingen dat de Sharks de gelijkmaker wisten te scoren.

De Kings komen nu in de Western Conference Final uit tegen de winnaar van de serie tussen de Chicago Blackhawks en de Detroit Red Wings. Deze twee ploegen spelen vanavond in Chicago ook een allesbeslissende Game 7. Op de vraag wie hij het liefste zou treffen, antwoordde Sutter gevat: “Ik hoop in ieder geval dat ze drie overtimes moeten spelen.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen