Soap in Toronto en familiehereniging

Door

Calgary Flames v Toronto Maple Leafs

Maandagavond was de NHL Trade Deadline. Een spannend moment voor veel spelers. Blijven ze bij hun club? Of moeten ze alles achterlaten en verhuizen naar een andere stad en ploeg? Er waren veel trades. Al gebeurden de belangrijkste trades in de dagen voor de deadline.

Familiehereniging
Jordyn Leopold mist haar vader. Het 11-jarige meisje woont in Minnesota en haar vader Jordan werkt in de winter in Columbus Ohio. Dus wat doe je dan als 11-jarige? Je schrijft een brief naar de baas van een plaatselijke werkgever of papa daar niet kan werken. En zo werd Jordan Leopold een speler van de Minnesota Wild!

Jarmo Kekalainen is de oude baas van Jordan Leopold.

Soap in Toronto

De Toronto Maple Leafs zijn het FC Hollywood van de ijshockeywereld. Alles wat daar gebeurt ligt onder een vergrootglas. Voornamelijk door de rijkdom van de club en de slechte resultaten. Rond de deadline waren de Maple Leafs al actief door Cody Franson en Mike Santorelli te ruilen. Topaanvallers Phil Kessel, Tyler Bozak en Joffrey Lupul werden gelinkt aan trades. Net als de nummer één verdediger Dion Phaneuf. Door de grote contracten van deze mannen, is ruilen niet zo eenvoudig. Het is tot op heden ook niet gelukt. Maar in de zomer en voor de draft zullen Brendan Shanahan en Dave Nonis actief zijn. Het grootste nieuws was niet de ruil. Of een ruil die niet doorging. Maar Leaf Nation ontplofte toen op de Canadese zender TSN in de twitter ticker een tweet verscheen.

Inmiddels hebben Lupul, Phaneuf en zijn vrouw Elisha Cuthbert aangegeven stappen te ondernemen tegen TSN.

Kort overzicht van de belangrijkste trades
De New York Rangers haalden de belangrijkste verdediger binnen. Keith Yandle is een Ranger. Daar moest GM Sather wel een hoge prijs voor betalen. Naast Anthony Duclair, moest Sather afstand doen van een 1st round en een 2nd round draftpick.

De Montreal Canadiens haalden Jeff Petry voor de verdediging en Smith-Pelly als vervanger van Jiri Sekac. Is het genoeg om de Eastern Conference te winnen?

De Anaheim Ducks hebben zich flink versterkt. Met Simon Depres, Korbinian Holzer en James Wisniewski krijgt de verdediging een boost. In de aanval zijn Jiri Sekac en Tomas Fleischmann welkome aanvullingen voor een (hopelijk) lange play-off run.

Jaromir Jagr verhuisde al voor het weekend. En wel naar de zon. Maar gaan de Panthers überhaupt de play-offs halen?

En Antoine Vermette is een Blackhawk. Wat zou de kracht van dit team zijn als Patrick Kane niet geblesseerd zou zijn?

Wat is een Trade Deadline zonder Roberto Luongo?
Niets natuurlijk! In de april 2012 stemde Luongo in met een ruil. Maar pas rond de deadline van 2013 zwengelden de geruchten aan. Het duurde uiteindelijk tot de trade deadline van 2014 tot Luongo Vancouver verruilde voor Florida. En dus zijn we gewend geraakt aan veel gedoe rondom Roberto Luongo. Maar dit jaar…

strombone

Al met al kunnen we een paar winnaars opsommen:
Arizona Coyotes (met zoveel draft picks en sterke prospects zou een rebuild toch wel moeten lukken)
Anaheim Ducks (versterkingen op de plek waar dat het meest nodig is; prima werk!)
Jordyn Leopold (daddy is home 🙂 )
Liefhebbers van grappen over Toronto Maple Leafs (al vermaken die zichzelf het hele seizoen al)
Jaromir Jagr (eindelijk money, girls and beaches)
Roberto Luongo (rust tijdens de Trade Deadline)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen