Ducks verrassend onderuit tegen Panthers

Florida Panthers v Tampa Bay LightningNa vijf overwinningen op een rij, verloor Koploper Anaheim Ducks vannacht verrassend met 3-2 in en tegen de Florida Panthers. Die na negen wedstrijden achter elkaar te hebben verloren, eindelijk weer eens konden juichen. Dit is tevens een mooie opsteker voor het team van interim coach Peter Horachek, na het ontslag van Kevin Dineen vorige week.

In de eerste periode gingen de Ducks voortvarend van start, na veertig seconden was het al raak via Andrew Cogliano. En nog voor het einde van de periode was het wederom raak voor de ploeg uit Anaheim. Ditmaal was het Hampus Lindholm die de Ducks op een comfortabele 2-0 voorsprong bracht.
In de tweede periode kwam er echter een heel ander Florida Panthers het ijs op. Vol strijdlust ging men op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam eindelijk dan ook na veertien minuten spelen via een goal van Shawn Matthias. Dit gaf de thuisploeg nieuwe hoop. En amper een minuut later stond het zelfs gelijk na een treffer van Scottie Upshall. In de derde periode kon het vervolgens alle kanten op maar waren het de Panthers die de zege naar zich toetrokken. Brad Boyes werd de gevierde man, door Ducks goalie Frederik Andersen na vier minuten spelen te verschalken.

Door de zege komt Florida op twaalf punten, maar blijft het in de onderste regionen van de Atlantic Division staan. Anaheim blijft ondanks de nederlaag koploper in de NHL.