NHL Recap: Blues verliezen weer

Vannacht een relatief gezien wat mager programma, met drie wedstrijden om op terug te kijken. De Blues probeerden een goed vervolg te geven aan de 3-0 overwinning op Dallas dit weekend, Chicago en Vancouver gaven hun rivaliteit nieuw leven en een wedstrijd met veel waarde voor de play-offs strijd in de Metro voltrok zich in Brooklyn. Rowdy van Grieken blikt graag voor u terug.

New York Islanders – New Jersey Devils
isles-devils

Voor voormalig-Devil Marek Zidlicky werd het een avond om te herinneren, want de verdediger van de Islanders leek geen medelijden te hebben met zijn oude ploeg.
Binnen tien minuten vond de Tsjech het net achter Devils-keeper Cory Schneider. Tavares verdubbelde niet veel later de voorsprong, waarna Matt Martin en nogmaals Zidlicky de eindstand van 4-0 op het scorebord brachten. Islanders-doelman Greiss verkreeg met 27 reddingen zijn eerste shut-out voor New York.

St. Louis Blues – Colorado Avalanche
Blues-Avs
De Blues beginnen langzamerhand weg te zakken in de Central en hebben op het moment een play-offs plek in de top drie van de Central niet meer in eigen hand. Tegen de Avalanche moest er dus gewonnen worden.

Men zegt altijd dat een goed begin het halve werk is, en daar moeten de Blues toch wat mee gaan doen. Al binnen binnen twaalf minuten keek het team van Ken Hitchcock tegen een 0-2 achterstand aan. De Blues legden vervolgens Avs-keeper Semyon Varlamov het vuur aan de schenen met 35 schoten in de laatste veertig minuten! Tarasenko wist echter als enige zijn landgenoot te passeren. Soderbergs empty netter maakte aan alle hoop voor de Blues een einde; het werd 1-3.

Chicago Blackhawks – Vancouver Canucks
chicago-vancouver
Een nieuwe wedstrijd, een nieuwe kans voor Patrick Kane om zijn puntenreeks een vervolg te geven. Vannacht moesten de Canucks daarvan het slachtoffer worden.

Al binnen twaalf minuten werd er aan die onzekerheid een einde gemaakt, want Kanes assist op Keiths doelpunt zorgde ervoor dat de reeks nu voortgetrokken is naar 26 wedstrijden! De Canucks zetten volop aan na deze goal, maar Crawford gaf geen krimp. In de laatste helft van de derde werd het lot van de bezoekers bezegeld door Rasmussen, Shaw en Mashinter; 4-0 Blackhawks.