Ongewone debutant loodst Ducks langs Kings

Door

Anaheim Ducks v Phoenix Coyotes

Bruce Boudreau wisselde deze playoffs al veelvuldig van doelman en toverde in de vierde wedstrijd tegen Los Angeles Kings een verrassing uit de hoge hoed. De 20-jarige John Gibson mocht namens Anaheim Ducks zijn debuut maken in de NHL Playoffs. Het bleek een gouden zet van Boudreau, want Gibson hield zijn doel schoon (2-0) en werd daarmee de jongste in de NHL Playoffs debuterende doelman die een shutout noteerde.

Al in de eerste periode maakten Devante Smith-Pelley en Ryan Getzlaf het verschil namens de Ducks. Gedurende de rest van de wedstrijd leunde Anaheim volledig op doelman Gibson. Waar in de eerste periode nog 11 schoten gelost werden, schoten de Ducks in periode 2 en 3 in totaal slechts drie keer op doel. Gibson verrichte in dat tijdsbestek 19 reddingen. De serie staat nu op een 2-2 stand. De Ducks spelen nog twee thuiswedstrijden, maar tot nog toe won het uit-spelende team alle wedstrijden in deze serie.

Montreal Canadiens – Boston Bruins

Carl Söderberg was de grote man voor Boston Bruins. De Zweed opende de score met zijn eerste goal in de Stanley Cup Playoffs en gaf daarna nog twee assists.

soderberg

Het werd uiteindelijk 2-4 voor de Bruins. Een bittere pil voor P.K. Subban, de verdediger van Montreal Canadiens kreeg in het bijzonder de rivaliteit tussen beide teams te voelen. Milan Lucic zocht Subban vanaf de bank, nadat Montreal Canadiens de puck icing schoot…

lucic subban

En kreeg een koude douche van Shawn Thornton.

De serie staat nu op 3-2 voor de Bruins, wedstrijd 6 wordt gespeeld in Montreal.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen