NHL Recap: 1e verlies Montreal, ontslag Boudreau (ANA) aanstaande

Tien duels op een ‘gewone’ dinsdagavond. Ook dat is de NHL! En dus konden we er weer eens goed voor gaan zitten deze nacht om al het moois te aanschouwen. Onder anderen de kraker St. Louis vs. Tampa Bay stond op het programma en de Canadese burenruzie Vancouver vs. Montreal. Lukt het de Canucks om Montreal af te stoppen? En zouden de Ducks tot winst komen bij Dallas? Jeroen Veenstra, Jens Demuynck en Ed Versteeve blikken terug op de actie van vannacht.

Vancouver Canucks – Montreal Canadiens

IMG_20151028_062129

Vancouver Canucks (3-2-3) had thuis nog niet gewonnen. Wat zou er dan mooier zijn om de ongeslagen, records noterende Montral Canadiens in eigen huis te verslaan. Zou de eerste nederlaag van het seizoen voor de Habs dan vandaag te noteren zijn?

Het antwoord leek na de eerste periode al gegeven te kunnen worden: JA! De Canucks waren heer en meester en dit keer had zelfs Carey Price geen antwoord op alle doelpogingen. Door goals van Sbisa en McCann (2x) namen de Canucks een 3-0 voorsprong.

Na een doelpuntloze tweede bedrijf, kwamen de goals in het laatste gedeelte van het duel. En opnieuw konden we er drie noteren. Montreal deed iets terug via Mitchell, maar Vrbata en Dorsett waren er als de kippen bij om Montreal geen nieuwe hoop te geven. Met liefst 5-1 versloeg Vancouver de Habs. Het betekende de eerste thuiszege van de Canucks dit seizoen en het 1e verlies van Montreal. De Canadiens kwamen één winstpartij tekort om als eerste team 10 duels op rij te winnen in reguliere tijd. Wakker liggen doen ze er in Montreal echter niet van.

Dallas Stars – Anaheim Ducks

Screenshot_2015-10-17-23-37-15-1

Anaheim Ducks putte gisteren moed uit de 1-0 nederlaag na OT tegen regerend kampioen Chicago Blackhawks en hoopt die lijn direct door te kunnen zetten in het uitduel tegen het in vorm verkerende Dallas Stars. Die ploeg staat al sinds dag één in de top van het klassement.

Met drie goals in de eerste periode leek het er op dat de Ducks eindelijk hun offensief weer terug hebben gevonden. Santorelli, Horcoff en Hagelin waren verantwoordelijk voor de treffers. De sterke lijn werd echter niet lang voorgezet, in elk geval niet lang genoeg. De Stars konden terug komen in de wedstrijd onder leiding van puntenleider Jamie Benn. De captain noteerde drie assists. Patrick Sharp (zijn eerste), Cody Eakin en John Klingberg zetten de Stars in de tweede periode weer naast de Ducks. In de derde periode was het enkel Dallas Stars dat aanspraak mocht maken op de overwinning, met een 17-2 score op het gebied van schoten op goal. Antoine Roussel was de enige die daarbij een doelpunt wist te maken en besliste het duel daarmee in het voordeel van de Stars.

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes

IMG_20151028_062801

Voor de derde keer sit seizoen troffen Detroit Red Wings (4-3-1) en Carolina Hurricanes (2-6-0) elkaar dit seizoen. De Red Wings zijn verre van lekker in vorm, terwijl Carolina pas vier punten had voor aanvang. Een uitgelezen kans voor de Red Wings om een goed resultaat neer te zetten.

Zaterdagnacht ging de assis van Petr Mrazek op Nyquist tegen Vancouver de wereld over. Mrazek had het liefst na 12 minuten in de tweede periode door het ijs gezakt. Opnieuw een assist, maar dit keer niet zijn beste:

Detroit kwam nog op gelijke hoogte via Kindl, maar in periode 3 zorgden twee goals van Carolina (Hainsey en Eric Staal) voor een 3-1 eindstand. Het is de tweede keer dit seizoen dat Detroit in eigen huis van Carolina verliest. De Canes hebben dit seizoen pas zes punten vergaard waarvan er vier gepakt werden tegen de Red Wings. Werk aan de winkel voor Jeff Blashill en zijn mannen.

Boston Bruins – Arizona Coyotes

IMG_20151028_063305

Na drie rustdagen mogen de Boston Bruins (3-3-1) eindelijk nog eens aan de bak. In hun TD Garden ontvangen ze de leider van de Pacific Division. Wie had dit durven voorspellen dat Arizona (5-3-1), na negen gespeelde wedstrijden, op kop zou staan in hun divisie? Arizona zal minder uitgerust aan de start komen, want voor hun is het de derde wedstrijd in vier dagen tijd.

De man in vorm bij Boston is Krejci en de aanvaller bewees dat nog eens in de eerste periode door de Bruins op voorsprong te brengen. Krejci heeft nu al in elke wedstrijd minstens één punt behaald. Al vroeg in de tweede periode bracht Hayes de Bruins op een comfortabele 2-0. Tien minuten later kon Morrow dan – met zijn eerste doelpunt van het seizoen – de 3-0 maken. Arizona lag zeker niet onder, daar lag het niet aan, maar de Bruins waren gewoon efficiënter. In de laatste periode zou Boston nog uitlopen tot maar liefst 6-0 na doelpunten van Connolly, Marchand en opnieuw Krejci.

New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets

IMG_20151028_063428

Een duel uit de Metropolitan Division waar New Jersey (4-3-1) na vier gewonnen wedstrijden hun reeks hoopten verder te zetten tegen de Columbus Blue Jackets (1-8-0). Columbus kon zaterdag eindelijk hun eerste zege vieren. Tegen New Jersey hoopte Tortorella zijn tweede zege in drie wedstrijden binnen te halen als coach van de Blue Jackets.

De New Jersey Devils begonnen het best aan de wedstrijd (8-2 SOG), maar jammer genoeg vielen er geen doelpunten te noteren. In de tweede periode waren de kansen (6-6) evenwichtiger verdeeld, maar opnieuw kregen de toeschouwers geen doelpunten te zien. De doelpunten werden opgespaard voor de laatste periode, in enkele dolle minuten zouden we vier doelpunten te zien krijgen. Het was Jennet die namens Columbus de ban mocht breken. Amper een halve minuut later mocht Atkinson de score verdubbelen. Hartnell maakte tenslotte het feestje helemaal compleet voor de Blue Jackets door het derde doelpunt in amper zes kansen te verzilveren. Het doelpunt van Palmieri was uiteindelijk slechts een voetnoot in de 1-3 overwinning van Columbus.

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres

IMG_20151028_063110

Philadelphia (4-2-1) draait mooi mee in de Metropolitan Division, dat kan niet gezegd worden van de Buffalo Sabres (2-6-0) in de Atlantic Division. De Sabres bezetten daar momenteel de laatste plaats, iets wat Dan Bylsma toch niet echt had verwacht na acht wedstrijden.

De Sabres namen de partij meteen in handen en al in de eerste periode kwamen ze op een 0-2 voorsprong. Tyler Ennis bracht Buffalo op 0-1 na een heel raar doelpunt. Enkele minuten later verdubbelde McGinn met een powerplay doelpunt de voorsprong. Philadelphia reageerde meteen terug met een snap shot van Chris VandeVelde die de 1-2 opleverde. In de tweede periode kregen we heel wat kansen te zien (13-14), maar geen enkele die de weg naar het doel vond.

In de derde periode kregen we wel nog wat spektakel te zien. Brayden Schenn bracht de stand gelijk, maar dat was niet voor lang. Eén minuut later stonden de Sabres opnieuw voor na een doelpunt van McCabe. Buffalo leek op weg naar hun derde overwinning van het seizoen, maar het was opnieuw Brayden Schenn die in de slotminuut de partij naar over time schoot. Zijn vierde doelpunt van het seizoen. In deze over time kregen de Sabres dan toch wat ze verdienden, het was Girgensons die de winning goal maakte en de Sabres deed juichen.

Florida Panthers – Colorado Avalanche

IMG_20151028_062933

Colorado Avalanche is het seizoen niet goed begonnen en staat daarmee in de onderste regionen van de ranglijst. In Florida mochten zij proberen om hun positie te verbeteren tegen de Panthers, die met negen punten uit acht duels een redelijke start hebben gemaakt.

Voor de thuisploeg viel gelijk een grote tegenvaller te noteren toen Jaromir Jagr geblesseerd het ijs moest verlaten in de eerste periode. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk. Florida Panthers nam de wedstrijd wel meteen in handen nam en dat lag vooral aan de special teams. Vincent Trocheck opende met twee powerplay goals en ook Reilly Smith scoorde op de powerplay. Brian Campbell scoorde shorthanded en gooide daarmee het duel in het slot. Met de goal in de laatste minuut kon Gabriel Landeskog enkel de eer voor de Avalanche redden en de shutout voor doelman Roberto Luongo voorkomen.

St. Louis Blues – Tampa Bay Lightning

IMG_20151028_062453

Eén van de topwedstrijden van afgelopen nacht werd gespeeld St. Louis. Daar kwam Tampa Bay (5-2-2) op bezoek in het Scottrade Center van de St.Louis Blues (5-2-1).

In een eerste periode die gekenmerkt werd door snelheid en veel duels begonnen de Lightning het best. Ze trokken het spel naar zich toe en namen meteen Allen onder vuur. Deze pareerde echter alles wat er op hem afkwam. Het waren de Blues die ietwat verrassend op voorsprong kwamen. Gomez kon een schot van Parayko doen afwijken en deze ging in het doel. Tampa Bay opperde nog even dat er high sticking in het spel zou zijn, maar dat bleek niet het geval. We gingen de eerste intermission in met een 1-0 tussenstand.

In de twee daaropvolgende periodes bleef het vrij gelijk opgaan. Qua kansen deden beide teams amper onder voor elkaar (16-14). Tampa Bay stond achter en probeerde de gelijkmaker wel te maken, maar Allen keepte een heel goede partij. In de laatste minuten van de wedstrijden ging Bishop naar de bank voor een extra aanvaller, maar dit haalde niets uit. Integendeel, Brouwer maakte er nog 2-0 van met een empty netter. St.Louis won dus deze topper met 2-0. Hoogstaand was het allemaal niet, maar dat zullen de Blues zeker niet erg vinden.

Minnesota Wild – Edmonton Oilers

IMG_20151028_064323

Minnesota Wild is het seizoen goed begonnen en kreeg Edmonton Oilers op bezoek. De Oilers begonnen heel zwak, zetten daarna een korte sterke serie neer, maar zijn nu weer terug bij af. Voor hen is het zaak om snel te draad weer op te pakken.

Die kans kreeg het echter niet van Minnesota Wild. Ryan Suter scoorde tweemaal in een duel waarin vooral de verdedigers het net wisten te vinden. Ook Marco Scandella (PP) wist te scoren en aan de andere kant was Darnell Nurse goed voor zijn eerste doelpunt in de NHL. Met die goal pakten de Oilers wel de leiding in de derde periode.

In het vervolg maakte Suter echter zijn tweede en was het Charlie Coyle die al snel het duel besliste met de 4-3 voor de thuisploeg. Voor de Oilers betekende dat alweer het derde verlies op rij.

Winnipeg Jets – Los Angeles Kings

IMG_20151028_062630

Waar iedereen de ogen gericht had op Montreal is er één ploeg die in alle luwte de winstpartijen op de zegekar zet: Los Angeles Kings wel te verstaan. De Kings (5-3-0) gingen op bezoek bij Winnipeg Jets (4-3-1). Op voorhand niet de makkelijkste opgave voor LA, die hun perfect road record wilden behouden.

In een gelijkopgaand duel scoorde Winnipeg Jets als eerste deze avond. Het was Ehlers die de thuisploeg op voorsprong zette. Jake Muzzin zorgde voor de 1-1 stand die meegenomen werd naar de laatste periode.

In de laatste 20 minuten trok Los Angeles het duel definitief naar zich toe. Ondanks het overwicht duurde het tot vijf minuten voor tijd eer de Kings scoorden via Milan Lucic. De empty net goals van Tyler Toffoli en Trevor Lewis in de laatste minuut waren voor de statistieken. De zesde zege op rij voor Los Angeles, met daarin opnieuw een goal van Toffoli.