Hanzal één wedstrijd geschorst

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De Phoenix Coyotes zullen het in game 3 van de Western Conference Final zonder aanvaller Martin Hanzal moeten doen. In de recap van game twee werd al aangegeven dat er een schorsing verwacht werd. De National Hockey League’s Department of Player Safety heeft woensdag dit nieuws dan ook bekend gemaakt.

In de tweede wedstrijd tegen de Los Angeles Kings werd Hanzal van het ijs gestuurd toen hij Dustin Brown met zijn gezicht eerst in de boarding lanceerde. Het voorval vond plaats halverwege de derde periode. Hanzal kreeg een major penalty en een game misconduct.

Ondanks de gevaarlijke check van Hanzal miste Brown geen enkele shift. In deze serie is Brown na twee wedstrijden goed voor 3 punten.
Brown ervaart een ruwe play-offs. In de voorgaande twee rondes werd hij al hard aangepakt en tegen de Coyotes lijkt het niet anders te worden. Eerder in game 2 kreeg de captain van de Kings al een stick in zijn knieholte te verwerken van Phoenix goalie Mike Smith.

Shane Doan krijgt geen schorsing voor zijn check tegen Trevor Lewis. Doan ging volgens de Department of Player Safety in principe fair op Trevor Lewis af, maar doordat laatstgenoemde op het allerlaatste moment zichzelf omdraaide en er voor Shane Doan geen houden meer aan was. Indien Lewis zichzelf niet had omgedraaid, was er niks ernstigs gebeurd en daarom wordt Doan niet geschorst.

Ook het incident tussen Derek Morris en Rob Scuderi leverde geen schorsing op. Brendan Shanahan verklaarde dat de call op het ijs (Kneeing voor Derek Morris) genoeg was, een verdere schorsing is niet nodig.

In onderstaande video wordt het incident rond Hanzal nader bekeken:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen