Devils weer naast Rangers

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De New Jersey Devils hebben net als tegen de Philadelphia Flyers ook tegen de New York Rangers met een overwinning in Game 2 het thuisvoordeel naar zich toe getrokken. In Madison Square Garden waren de Devils met 3-2 te sterk voor de Rangers, David Clarkson maakte de winnende treffer.

Brodeur
In aanloop naar de wedstrijd had Martin Brodeur alle schijnwerpers op zich doen richten met harde woorden over het hoge aantal geblokte schoten van de New York Rangers. Tijdens de wedstrijd liet Brodeur zich van een goede kant zien, de kant die we van de 40-jarige doelman inmiddels wel aardig kennen: die van een goede doelman.

In de eerste periode hadden de Devils via een knap doelpunt van Ilya Kovalchuk de voorsprong genomen, maar in de tweede periode namen de Rangers het heft in handen. Een lucky bounce na het schot van Marc Staal zorgde ervoor dat Brodeur voor een eerste maal gepasseerd werd. Dankzij een getipt schot van Stralman namen de Rangers via Chris Kreider zelfs een voorsprong. Beide Rangers doelpunten ontstonden op de powerplay.

Devils strike back

Op het moment dat het einde van de tweede periode naderde zorgden de Devils er met de 2-2 voor dat het momentum aan hun kant kwam te liggen. Dat momentum hielp de Devils aan het begin van de derde periode aan de overwinning. David Clarkson veranderde een schot van Adam Henrique van richting en hield zijn stick net aan onder doelhoogte, waarmee een hernieuwde voorsprong voor de Devils een feit was.

In het restant van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waarmee de Devils de stand op 1-1 wisten te brengen. Een bekende stand voor beide ploegen, want elke serie waaraan beide ploegen deelnamen stond na twee wedstrijden op 1-1.

Highlights

New Jersey Devils – New York Rangers

Game 3 wordt aankomende zaterdag gespeeld in Newark. Het is de eerste van mogelijk drie thuiswedstrijden voor de Devils. De wedstrijd begint om 19:00 Nederlandse tijd en wordt op ESPN America live uitgezonden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen