Goalie Rinne verlengt contract bij Predators

Door

 

De Nashville Predators hebben het contract met hun eerste goalie Pekka Rinne opengebroken en verlengd tot een zevenjarig verbintenis ter waarde van 49 miljoen dollar. Dit contract is de grootste deal met een speler die de organisatie ooit heeft gemaakt in zijn bestaan.

Rinne, die vorig jaar tweede werd in de verkiezing voor beste keeper in de NHL, vormt samen met Ryan Suter en Shea Weber het hart van het team van de Predators. Het is dan ook zeer belangrijk voor de club dat deze drie spelers behouden blijven.

Dit is nu dus wat betreft Rinne gelukt, maar voor de andere twee sterkhouders wordt dat nog een lastig verhaal. Zowel Suter als Weber kunnen na dit seizoen vertrekken bij de club aangezien zij dan respectievelijk een unrestricted free agent en een restricted free agent zijn. Hierdoor mogen zij komende zomer dus ingaan op aanbiedingen van andere teams.

Deze beide spelers hebben ook al aangegeven dat zij de free agent-markt op willen om te zien hoeveel zij daadwerkelijk waard zijn. Voor Rinne was dit echter niet aan de orde, aangezien hij graag bij de Predators wilde blijven, al hoopt hij nu wel dat Suter en Weber zijn voorbeeld toch zullen volgen.

„Ik heb het geluk gehad dat ik de afgelopen twee jaar met deze jongens heb morgen samenspelen en dit wil ik natuurlijk blijven doen,” aldus Rinne, die donderdag overigens zijn 29e verjaardag vierde. „Ik weet dat de club er alles aan doet om Suter en Weber te behouden. Ik heb als eerste van het drietal een nieuw contract ondertekend en ik hoop dat zij dat nu ook gaan doen.”

Foto: nhlsnipers.com

 

Ook leuk om te lezen