Giants voorkomen vroege uitschakeling tegen Reds

Door

De San Francisco Giants leven nog. Na twee nederlagen in eigen huis zou één verliespartij in Cincinnati uitschakeling betekenen, maar zo ver is het in ieder geval nog niet. De Giants scoorden in de tiende inning de beslissende run tegen de Reds en hierdoor kunnen de teams zich op gaan maken voor een vierde wedstrijd.

Moeizaam begin

De bezoekers begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Waar de eigen slagploeg snel klaar was, moest starter Ryan Vogelsong alle zeilen bij zetten om de eerste inning goed door te komen. Uiteindelijk wist hij na dertig pitches de schade te beperken tot één run en dat was mede dankzij een verkeerde beslissing van Brandon Phillips, die na een doorgeschoten bal ook het derde honk probeerde te stelen, maar werd uitgegooid door catcher Buster Posey.

Hierna was het woord vooral aan de pitchers. Zowel Vogelsong als Homer Bailey hield de vijandelijke slagploeg in bedwang en over de hele wedstrijd gezien wisten de twee teams gezamenlijk maar zeven hits te noteren. Toch kwamen de Giants in de derde inning op gelijke hoogte, al kwam hier geen hit aan te pas.

Om te beginnen werd Gregor Blanco geraakt door een pitch en kreeg Brandon Crawford vier wijd. Beide honklopers konden vervolgens een honk opschuiven door een sacrifice bunt van Vogelsong, waarna Blanco over de thuisplaat kon komen dankzij een sacrifice fly van Angel Pagan.

Errors

De 1-1 tussenstand bleef vervolgens lang op de borden staan, maar in de tiende inning roken de slagmannen van San Francisco hun kans. Waar zij in de eerste negen waren beperkt tot slechts één honkslag, werd deze inning geopend met twee singles van respectievelijk Posey en Hunter Pence. Reds-reliever Jonathan Broxton herstelde zich vervolgens door de twee volgende slagmannen met strikeouts uit te gooien, maar daarna zorgden twee fouten voor de beslissing.

Allereerst miste catcher Ryan Hanigan in de volgende slagbeurt een pitch van Broxton waardoor de bal dus doorschoot en zowel Posey als Pence een honk op kon schuiven. Vervolgens kreeg veteraan Scott Rolen en geslagen bal van Joaquin Arias niet onder controle, waardoor zijn aangooi naar het eerste honk niet op tijd was en Posey dus de 1-2 kon scoren. Deze voorsprong werd niet meer afgegeven, want Sergio Romo gooide het duel in de gelijkmakende helft van de tiende inning gedecideerd in het slot.

De vierde wedstrijd tussen de Reds en de Giants staat vandaag op het programma. De beide ploegen treffen elkaar dan wederom in Cincinnati, om 22.00 uur Nederlandse tijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen