Tigers sweepen Indians en winnen 12de wedstrijd op rij

Door

Detroit Tigers v Cleveland Indians

In een belangrijke series tegen de Indians heeft Detroit gedaan wat het moest doen, met Max Scherzer (17-1, 2.84 ERA) op de heuvel voltooide Detroit de sweep van de Indians met een 10-3 overwinning. Hiermee heeft Detroit nu twaalf wedstrijden op rij gewonnen, won Scherzer zijn zeventiende wedstrijd in achttien starts en bedraagt de voorsprong op de Indians in de AL Central plotseling zeven wedstrijden. Aanvallend was Miguel Cabrera wederom van grote waarde met drie RBI’s.

Aan de andere kant sloegen de Indians ook in deze wedstrijd een modderfiguur. Dit werd het beste geïllustreerd door het feit dat outfielder Ryan Raburn in de negende inning als pitcher kwam opdraven, hij gaf geen enkele honkslag op en kreeg van het overgebleven Cleveland publiek een staande ovatie.

De Tigers hebben dit seizoen twaalf van de dertien wedstrijden tegen de Indians gewonnen, het is voor het eerst sinds 1935 dat ze zoveel hebben gewonnen van Cleveland in één seizoen.

Leading Off

De Pittsburgh Pirates zijn nog steeds het beste team in de MLB. Voor de derde dag op rij boden de Miami Marlins kranig weerstand in het bomvolle PNC Park maar ook ditmaal kwamen ze als verliezers uit de bus. En dat terwijl Miami lange tijd op rozen leek te zitten, maar in de zevende inning kwamen de Pirates terug van 4-2 tot 4-4 en in de tiende inning maakte Russell Martin het af door Josh Harrison binnen te slaan. Het is de 28ste keer dat Pittsburgh door middel van een comeback wint.

Zo lijkt Pittsburgh hard op weg om het record van twintig opeenvolgende verliezende seizoenen te beëindigen, de Pirates zijn met dit record tot op heden de huidige recordhouder in de vier grote Amerikaanse sporten.

Josh Harrison loopt het winnende punt binnen voor de Pirates
Josh Harrison loopt het winnende punt binnen voor de Pirates

Three Strikes

  • In het slotakkoord van de series tussen de Dodgers en de Cardinals hebben de Dodgers met 5-1 gewonnen. In Busch Stadium was Hyun-Jin Ryu (11-3, 2.99 ERA) de uitblinker door in zeven innings slechts één punt op te geven. De Dodgers hebben nu van hun laatste achttien uitwedstrijden er maar liefst zeventien  gewonnen. Het enige recente verlies kwam afgelopen dinsdag tegen St. Louis toen er met 5-1 verloren werd.
  • Dat de Tigers momenteel fier aan kop gaan in de AL Central weerhoudt de Kansas City Royals er niet van om de achtervolging in te zetten. Tegen de Red Sox werd er met 5-1 gewonnen en de Royals zijn nu 16-4 sinds de All-Star Game. Ook hier was een werper de uitblinker: Bruce Chen (5-0, 1.79) had in 7.2 innings slechts twee strikeouts maar gaf geen enkel punt op.
  • Tim Lincecum (6-11, 4.18 ERA) was gisteren weer eens zijn oude zelf, in de vierde en laatste wedstrijden tegen de Milwaukee Brewers gooide hij acht puntloze innings waardoor zijn San Francisco Giants met 4-1 konden winnen. Ondanks dat de Giants zich nog steeds in de kelder van de NL West bevinden zat het AT&T Park wederom gevuld met meer dan 40.000 fans.
Het is een lang en zwaar seizoen voor Gomez en zijn Brewers die gisteren al hun 66ste wedstrijd verloren
Het is een lang en zwaar seizoen voor Gomez en zijn Brewers die gisteren al hun 66ste wedstrijd verloren

Seventh-Inning Stretch

Dat de Brewers verloren lag ieder geval niet aan Carlos Gomez, die wederom een sensationele vangbal had:

Miguel Cabrera mag dan wel de beste slagman zijn in het honkbal, ook hij is menselijk…tot groot vermaak van zijn teamgenoten:

Going Dutch

  • Kenley Jansen was de enige Nederlander die in actie kwam, hij gooide een puntloze negende inning met twee strikeouts en stelde de overwinning veilig voor zijn L.A. Dodgers.

Extra Innings

Wanneer je naar een honkbalstadion gaat moet je een handschoen meenemen, je weet immers nooit wanneer er een bal jouw richting op komt. Hieronder een mooi shot van een jonge Phillies fan die goed voorbereid was en zich nu de trotse eigenaar van een gebruikte honkbal mag noemen.

Chicago Cubs v Philadelphia Phillies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scoresheet

Colorado Rockies (52-64) @ New York Mets (52-60) 1-2

Miami Marlins (43-70) @ Pittsburgh Pirates (70-44) 4-5 na tien innings

Chicago Cubs (50-64) @ Philadelphia Phillies (52-62) 1-12

Milwaukee Brewers (49-66) @ San Francisco Giants (51-63) 1-4

Detroit Tigers (68-45) @ Cleveland Indians (62-53) 10-3

Boston Red Sox (70-47) @ Kansas City Royals (59-53) 1-5

Los Angeles Dodgers (64-50) @ St. Louis Cardinals (66-48) 5-1

Ook leuk om te lezen