NFL Update: preseason van start, Burress zwaar geblesseerd

Door

San Diego Chargers v Pittsburgh Steelers
Na een offseason dat gedomineerd werd door spelers die zich op allerlei manieren in de nesten werkten – met Aaron Hernandez als fakkeldrager – kan de NFL fan zich eindelijk gaan opmaken voor een nieuw seizoen vol harde tackles, grootse touchdowns en miraculeuze comebacks.

Trainingswedstrijden
Super Bowl kampioen Baltimore is in ieder geval goed van start gegaan. Ook andere teams die als favoriet gezien worden presteerden prima. Zo won Denver met 10-6 van Super Bowl runner-up San Fransisco en was Seattle een maatje te groot voor San Diego: 31-10.

Al teveel waarde zullen de coaches en spelers van de teams niet hechten aan de uitslag van deze eerste oefenwedstrijd. Vaak zullen de basisspelers slechts een handvol keren het veld betreden. Zo gooide Broncos QB Peyton Manning in de wedstrijd tegen de 49ers slechts vier passes. Dit doen de teams enerzijds om blessures te voorkomen, anderzijds om wisselspelers de kans te geven zich te tonen. Pas in de tweede en vooral de derde oefenwedstrijd zullen de sterspelers vaker op het veld staan.

Alle uitslagen van de eerste oefenwedstrijden:
Baltimore @ Tampa Bay: 44-16
Cincinnati @ Atlanta: 34-10
Saint Louis @ Cleveland: 19-27
Washington @ Tennessee: 22-21
Denver @ San Fransisco: 10-6
Seattle @ San Diego: 31-10

Einde carrière Burress?
Steelers wide receiver Plaxico Burress is tijdens een training ernstig geblesseerd geraakt aan zijn schouder. Toen de 35-jarige speler probeerde een bal te vangen kwam hij ongelukkig neer op het veld. Na onderzoek bleek dat er een scheur zit in het rotatorenmanchet van zijn rechterschouder. De kans is groot dat Burress het volledige seizoen zal moeten missen. Gezien zijn leeftijd is het niet denkbeeldig dat zijn carrière ook voorbij is.

Wapenbezit
Burress was een zeer goede receiver, totdat hij zichzelf op 28 november 2008 in zijn rechterbeen schoot. De (niet ernstige) verwonding was echter niet de grootste zorg van Burress, de bijna twee jaar die hij in de cel zou doorbrengen voor het bij zich dragen van een verborgen vuurwapen bleken een groter probleem te vormen. Burress werd na het uitzitten van zijn celstraf opgepikt door de Jets maar bleek geen schim van de speler die voor de Giants en Steelers furore maakte.

Foto: Getty Images

 

 

Ook leuk om te lezen