NFL Update: Seahawks herdenken slachtoffers schietpartij High School

Door

Helm
De Seattle Seahawks staan zondag tijdens de wedstrijd tegen de Oakland Raiders uitgebreid stil bij de slachtoffers van de schietpartij op de highschool Marysville-Pilchuck. Vorige week schoot een student van deze school drie kinderen van veertien dood voor hij zelfmoord pleegde.

De Seahawks beginnen de wedstrijd met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Ook zullen de spelers allemaal met MP achterop hun helm spelen, een verwijzing naar Marysville-Pilchuk, de high school slechts vijftig kilometer ten noorden van Seattle.

De club vraagt verder alle bezoekers grote kaarten te tekenen om hun medeleven te betuigen. Deze kaarten zullen in de loop van de week bij de high school worden bezorgd.

De Seahawks zijn de hele week al zeer betrokken bij de school, want afgelopen dinsdag mocht het football team van Marysville-Pilchuck al op bezoek bij de organisatie en kregen zij de kans om de spelers van de Seahawks te ontmoeten.

Nieuwe operatie DeAngelo Hall door een pizza
Washington Redskins v Philadelphia Eagles
DeAngelo Hall heeft deze week een nieuwe operatie aan zijn achillespees moeten ondergaan. De cornerback van de Washington Redskins scheurde deze pees namelijk voor de tweede keer dit jaar. Dit keer gebeurde dat niet in een wedstrijd, maar in de keuken tijdens het maken van een pizza.

Hall scheurde zijn achillespees voor het eerst tijdens de wedstrijd met de Philadelphia Eagles in week drie. De cornerback moest geopereerd worden en was al uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. Tijdens zijn revalidatie scheurde hij van de week zijn achillespees dus opnieuw, waardoor een tweede operatie noodzakelijk was.

Door de nieuwe operatie gaat het herstel van Hall waarschijnlijk zes weken langer duren, maar moet de Redskin op tijd weer fit zijn voor het trainingskamp voor volgend seizoen.

Clowney mogelijk weer langs de kant
Houston Texans v Pittsburgh Steelers
Mogelijk moet rookie Jadeveon Clowney zondag opnieuw vanaf de zijlijn toekijken. Volgens coach Bill O’Brien zullen de Texans pas zondag vlak voor de wedstrijd een beslissing nemen over de inzetbaarheid van de linebacker. De nieuwe tegenslag heeft niets te maken met zijn knie, Clowney is deze week ziek en kan daarom mogelijk niet in actie komen.

Houston beleeft tot nu toe weinig plezier van de eerste keuze in de afgelopen draft. In de eerste wedstrijd van het seizoen scheurde Clowney zijn meniscus en stond de rookie zes weken langs de kant. Zondag kon hij eindelijk weer mee doen, maar mogelijk is zijn rentree van korte duur en moet Clowney ook de wedstrijd met de Eagles aan zich voorbij laten gaan.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen