College Gameday Kijktips: speelronde 10

Door

Michigan v Michigan State

Deze week begon al goed met Florida State die ontsnapte tegen Louisville. Met onder andere onze ‘Game of the week’ tussen TCU en West Virginia staan er weer een aantal krakers op het programma. Hieronder vijf kijktips voor vanavond.

20:30 – Florida @ Georgia (11)

Deze wedstrijd wordt sinds 1915 jaarlijks gespeeld in Jacksonville, Florida. De tailgating feesten vooraf hebben gezamenlijk de bijnaam ‘World’s Largest Outdoor Cocktail Party’. Georgia heeft onderhand alweer drie wedstrijden op rij gewonnen in deze SEC East rivalry match, en de kans is groot dat de Bulldogs vandaag weer zegevieren. Als Florida een kans heeft is het omdat Todd Gurley er niet bij zal zijn. De NCAA liet gister weten dat zijn schorsing in stand gehouden wordt.

00:00 – Auburn (3) @ Mississippi (4)

Als de play-offs vandaag zouden beginnen dan zouden beide teams er in staan. Na vandaag zal dat niet meer zo zijn omdat één van de twee teams tegen een tweede verliespartij op gaat lopen. Als Ole Miss deze wedstrijd wint dan staat alleen de nummer één, Mississippi State, in hun weg om de play-offs te halen. Auburn moet hierna nog tegen Georgia, Texas A&M en Alabama en mogen in principe één wedstrijd verliezen om nog steeds in aanmerking te komen voor de play-offs. Let bij Auburn op running back Cameron Artis-Payne die een aantal knappe wedstrijden op rij speelt. Bij Mississippi wil quarterback Bo Wallace bewijzen dat zijn slechte wedstrijd tegen LSU éénmalig was.

00:30 – Stanford @ Oregon (5)

De Oregon Ducks hebben een grote kans om het seizoen met 11-1 af te sluiten, maar Stanford mogen ze niet onderschatten volgens Oregon coach Mark Helfrich. Stanford is het enige team waar Heisman favoriet Marcus Mariota nog nooit van won. De afgelopen twee seizoenen was het juist Stanford die de ongeslagen status van Oregon onderuit haalde, dus ze hebben nog wel een appeltje te schillen met de Cardinals.

03:30 – Arizona (12) @ UCLA (22)

Het is 43 jaar geleden dat UCLA voor het laatst drie thuiswedstrijden op rij verloren. Als ze winnen rekenen ze af met Arizona, een grote rivaal voor de Pac-12 titel. UCLA Bruins quarterback Brett Hundley weet hoe hij moet winnen van Arizona. In twee wedstrijden tegen de Wildcats heeft Hundley gegooid voor 515 yards, vijf touchdowns en geen interceptions. Arizona zal vooral leunen op running backs Nick Wilson en Terris Jones-Grigsby

04:00 Utah (17) @ Arizona State (14)

Als je aan het begin van het seizoen had gezegd dat dit een wedstrijd zou zijn tussen twee ranked teams zou iedereen je voor gek verklaren. Utah moet helaas de rest van het seizoen zonder ster wide receiver Dres Anderson, die geblesseerd raakte tijdens een training sessie. Bij Arizona State moet je vooral letten op running back D.J. Foster en wide receiver Jaelen Strong.

Eurosport 2 en Fox Sports zenden wekelijks wedstrijden uit van college football. Deze week zal vanaf 00:30 de wedstrijd tussen Oregon en Stanford te zien zijn op Fox Sports 4 en op Eurosport 2 zal vanaf 22:45 de wedstrijd tussen Iowa en Northwestern te zien zijn.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Dennis 8 jaar ago

    Oregon Stanford komt op foxsports 2, godzijdank want ik kan foxsports 4 niet ontvangen. Heerlijk dat alles een uurtje vroeger is.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen