Europees talent verkiest Turkije boven NBA

Door

Het Kroatische basketbal-talent Dario Saric heeft maandag een contract getekend bij Anadolu Efes uit Turkije. De Kroatische forward heeft voor twee jaar getekend, met een optie voor een derde jaar (player option). Hiermee kiest Saric dus voor een langer verblijf op de Europese velden. Op 26 juni zal Saric gewoon beschikbaar zijn voor de NBA draft, maar zal zijn nieuwe werkgever nog niet gebruik kunnen maken van zijn diensten.

Mirotic als voorbeeld:
In 2011 koos Nikola Mirotic ook voor een langere carrière in Europa. Hij werd in 2011 gedraft door de Houston Rockets, (later verhandelden zij de rechten van Mirotic aan de Chicago Bulls). Van 2011 tot 2014 kwam Mirotic vervolgens uit voor Real Madrid. Maar aankomend seizoen zal Mirotic, waarschijnlijk, terugkeren bij de Bulls, en zijn debuut maken in de NBA.

De kans is groot dat Saric een hoge klassering in de draft kan vergeten. Voor teams zal Saric nu minder aantrekkelijk zijn, en zal zijn waarde dalen. Toch zijn er genoeg teams wie geloven in Saric en de geduld kunnen opbrengen om nog even te wachten. Volgens geruchten hebben Atlanta, Chicago, Phoenix en Boston nog steeds interesse in Saric, en zien zij deze daling als een mooie buitenkans.

Groeien bij Europese topclub:
Bij Anadolu Efes zal Saric gaan spelen onder Dušan Ivković, de Servische coach staat bekend als een zeer goede en ervaren trainer. Tevens doen de Turken komend seizoen weer mee in de Euroleague, hier kan Saric zijn talenten laten zien. De afgelopen jaren is de Turkse competitie sterker geworden, en hebben teams als Fenerbahce en Galatasaray de afgelopen jaren sterke spelers weten te bemachtigen. In Turkije zal hij dus spelen op hoog niveau, en mag hij de komende 2/3 jaar bewijzen dat hij toekomst heeft in de NBA.

Foto: Getty Images

 

4 Reacties
 1. Otto 9 jaar ago

  Is het al zeker dan dat Mirotic de overstap maakt? Dat heb ik even gemist.

  • Bahadir 9 jaar ago

   Nee, het is nog niet zeker. De Bulls richten zich nu allereerst op de komst van ‘Melo. Pas daarna wordt er gekeken naar de mogelijkheid om Mirotic een contract te geven, denk ik.

 2. Bahadir 9 jaar ago

  Anadolu Efes versterkt zich wel heel goed de laatste tijd.

  Met de komst van Ivkovic als coach en de recente transfers van Perperoglou en Lasme beschikken ze vanaf volgend seizoen weer over echte klasbakken.

  Ik ben benieuwd naar wat deze jonge Kroaat allemaal kan. Ik denk dat hij een goede keuze heeft gemaakt door voor Efes te kiezen. Met de aanwezigheid van Ivkovic zal hij zijn spel nu nog meer kunnen verbeteren, denk ik.

  Tevens kan mijn club Galatasaray volgend seizoen maar beter rekening houden met Anadolu Efes in de strijd om het nationale kampioenschap, they’re back.

  Ook is het goed om te zien dat spelers van dit kaliber kiezen ervoor kiezen om in Turkije te ‘ballen. De Turkse basketball-competitie wordt zo ook met de jaar sterker en sterker. Ik denk dat we na de Spaanse competitie nu toch wel over de sterkste nationale competitie in Europa beschikken. Dat kun je wel een positieve ontwikkeling noemen 😀

 3. Bahadir 9 jaar ago

  Vandaag heeft Anadolu Efes ook bekend gemaakt dat het Nenad Krstic voor de komende 2 jaar aan zich heeft weten te binden.

  Die willen volgend jaar dus serieus mee gaan doen om het kampioenschap in de EuroLeague.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen