NBA Analyse: Tussen hype en realiteit

Door

Milwaukee Bucks v Charlotte Hornets

Het nieuwe NBA seizoen is goed en wel gestart. Eindelijk! Er was veel, en meer dan anders, hype rond de start dit jaar. LeBron James keerde weer huiswaarts, Kobe Bryant was opnieuw fit, idem voor Derrick Rose, de Charlotte Hornets kwamen weer tot leven, en de rookie class had het meeste potentieel in jaren. Maar, wie maakte deze week de hype waar en wie niet? Sport Amerika zocht het uit!

duimup

De hype waard

Anthony Davis: Dit seizoen moest dat van Anthony Davis worden. Met een wereldtitel op zak zou de Unibrow zijn New Orleans Pelicans wel eens naar de play-offs kunnen leiden. Als de seizoensopener van Davis een voorbode is van wat moet komen, gaat hij zijn hype helemaal waar maken én zelfs beter doen. Davis vermorzelde de Orlando Magic met 26 punten, zeventien rebounds (waarvan negen offensieve), negen blocks, drie steals en geen enkel balverlies. Anthony Davis for MVP? Het is vroeg, maar deze jongen lijkt klaar voor zijn grote doorbraak.

Kobe Bryant: De Black Mamba moet zich terug voelen zoals in de periode na de 2004 Finals. Nauwelijks hulp met weinig uitzicht op de play-offs. Wat doet Kobe dan? Spelen voor zichzelf natuurlijk. Tegen de Rockets viel de roest letterlijk van zijn lichaam af, tegen de Suns leek Kobe meer zichzelf met 31 punten en al heel vroeg in de stadsderby tegen de Clippers liet hij nog eens een dunk van formaat zien. RIP Matt Barnes! De Lakers stellen niets voor maar Kobe is stilaan op weg naar zijn oude vorm, en het puntentotaal van Michael Jordan.

duimgelijk Ja, maar… 

LeBron James: De terugkeer van The King naar Cleveland en de daaropvolgende trade die Kevin Love naar de Cavaliers bracht, maakte van de Cavs in één klap het team to watch in de Eastern Conference. De middelmatige New York Knicks zorgden echter voor een home opener in mineur. James leek daarbij erg passief en de Cavs zochten offensief naar oplossingen, zonder veel resultaat. Een dag later gingen de Cavs echter winnen in Chicago. King James liet 36 punten noteren en was huge in OT. Geen paniek Cleveland, LeBron staat er.

Charlotte Hornets: Michael Jordan mag Kemba Walker bedanken. Walker redde de openingswedstrijd van de nieuwbakken Hornets door de wedstrijd tegen de Milwaukee Bucks naar verlengingen te sturen met een driepunter, en in die extra periode de game winner binnen te knallen. Eind goed al goed, maar de Hornets profiteerden van onervarenheid bij de jonge Bucks om een zure nederlaag te vermijden. Aangezien er wel wat verwacht wordt van dit team, gaan ze dus best op zoek naar een betere vorm. Er waren waarschijnlijk zenuwen, maar 24 punten in het krijt staan tegen de Bucks?

http://youtu.be/cG7C-QmyflI

duimdown

Werk aan de winkel

Derrick Rose: De Bulls maakten gehakt van de Knicks, en deden tegen de Cavaliers erg lang goed mee. En toen viel Rose alweer uit met een blessure. Kirk Hinrich viel wel goed in maar zonder hun superster missen de Bulls hun X-factor. Deze keer was het niet zijn knie (gelukkig!) maar zijn linkerenkel. Rose speelde nochtans uitstekend, met 20 punten en vier assists. Het is echter weer de adem inhouden voor de fans van de Bulls. Het zal toch niet weer waar zijn?

Rookies: Deze draft class zou één van de beste ooit moeten worden. De hype ging echter tijdens het college seizoen al wat liggen en de NBA start van de twee grootste namen, Andrew Wiggins en Jabari Parker, was niet bepaald om van naar huis te schrijven. Wiggins tekende in twee games bij de Wolves voor veertien punten, zeven rebounds, drie steals, één driepunter en één op vijf vrije worpen. Niet bepaald overtuigende statistieken. Dezelfde conclusie voor Parker. Die scoorde maar acht punten en vier rebounds tegen de Hornets (inclusief zwakke defense). Parker maakte dat wel enigszins goed met een double double tegen de Sixers.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen