Mavs stoppen winserie Heat

Aan de indrukwekkende serie overwinningen van de Miami Heat (21-9), ze bleven twaalf wedstrijden achter elkaar ongeslagen, kwam maandagnacht een einde. In de eigen American Airlines Arena waren de Dallas Mavericks met 98-96 te sterk.

De laatste nederlaag voor de serie van twaalf overwinningen werd ook geleden tegen de Mavs. Voor de ploeg uit Dallas (22-5) was het al de zesde keer dit seizoen dat zij een ‘winning streak’ van een ploeg stopten die tenminste vijf wedstrijden achter elkaar hadden weten te winnen.

Grote man bij de bezoekers was de Duitser Dirk Nowitzki met zesentwintig punten. De Mavs zorgden tevens met de overwinning in Miami voor een nieuw clubrecord door van de eerste tien uitwedstrijden er negen winnend af te sluiten.

,,Het was een wedstrijd tussen twee teams die er vanaf de eerste minuut er allebei vol voor gingen,” blikte Heat-coach Erik Spoelstra terug. ,,Helaas bleken zij constanter in hun spel. Dat maakte het verschil vanavond.”

Wat ook niet echt meewerkte voor de Heat, was dat LeBron James niet thuis gaf. In de eerste twaalf minuten van de wedstrijd kwam de small forward zelfs helemaal niet tot scoren. De laatste keer dat James droog bleef staan, was op 31 oktober 2007 toen hij in dienst van de Caveliers in het openingskwart niet tot scoren kwam. Tegenstander destijds: de Dallas Mavericks.