NBA Recap: Miami laat zich verrassen door Utah

GordonHayward

De Miami Heat hebben vannacht een pijnlijke nederlaag geleden tegen de Utah Jazz. De nummer acht van de Western Conference was met 98-83 te sterk. Gordon Hayward was de grote uitblinker bij de club uit Salt Lake City.

Miami begon geweldig aan de wedstrijd. De ploeg van Erik Spoelstra scoorde in het eerste kwart tien punten meer dan de thuisploeg. Utah deed in het tweede kwart wat terug (26-20). Maar het was niet genoeg om met een voorsprong de rust in te gaan (49-45). Na de onderbreking speelden de Jazz heel sterk. Mede dankzij sterspeler Gordon Hayward maakte de ploeg acht punten meer dan Miami. Ook in het laatste kwart was Utah beter, waardoor men uiteindelijk ruim won: 98-83.

Hayward, die goed was voor achttien punten in het derde kwart, noteerde een nieuw season-high met 34 punten. De forward raakte veertien van zijn 22 schoten. Toch waren er ook wat minpunten te noemen. Hij raakte namelijk maar vier van zijn tien vrije worpen en had acht (!) turnovers. Naast de overwinning was er nog meer goed nieuws voor de Jazz. Rudy Gobert keerde na lang blessureleed terug bij de nummer acht van de Western Conference. De center was goed voor negen punten, vijf rebounds en vier blocks.

Chris Bosh speelde een goede wedstrijd aan de kant van Miami. De power forward werd topscorer met 24 punten. Ook Gerald Green viel positief op. Hij scoorde zestien punten. Dwyane Wade viel daarentegen er tegen. De shooting guard raakte slechts drie van zijn zeventien pogingen en eindigde de wedstrijd met maar acht punten.

Warriors blijven maar winnen
De Golden State Warriors wonnen ook vannacht weer hun wedstrijd. De ploeg was in Sacramento met 128-116 te sterk voor de Kings. Zoals gebruikelijk waren Stephen Curry en Draymond Green de grote uitblinkers. Curry noteerde 38 punten, elf assists en acht driepunters. Green, die op dit moment genoeg stemmen heeft voor een plek in het All-Star team, zette 25 punten, negen rebounds en vier assists op het scorebord.

Bij de Kings werd DeMarcus Cousins de topscorer. Hij had 33 punten en tien rebounds. Ook Rudy Gay had met 25 punten en negen boards een goed optreden.

Horford leidt Hawks langs Chicago
De nummer twee in de Eastern Conference, de Chicago Bulls, verloor vannacht weer eens. De Bulls gingen bij de Atlanta Hawks met 120-105 onderuit. Een dramatisch eerste en laatste kwart waren de reden voor de nederlaag. Alle starters bij Chicago noteerden meer dan tien punten. Nikola Mirotic en Jimmy Butler hadden de beste cijfers. Mirotic had 24 punten en tien rebounds. Butler werd met 27 punten en acht rebounds topscorer.

Al Horford was de beste man van het veld. De center van Atlanta raakte zestien van zijn 21 schoten en was goed voor 33 punten, tien rebounds en zes assists. Ook Paul Millsap leverde met achttien punten, acht rebounds en zes (!) blocks een goede bijdrage aan de zege.

Charlotte Hornets @ Los Angeles Clippers: 83-97
Chicago Bulls @ Atlanta Hawks: 105-120
Washington Wizards @ Orlando Magic: 105-99
Brooklyn Nets @ Detroit Pistons: 89-103
Toronto Raptors @ Philadelphia 76ers: 108-95
Miami Heat @ Utah Jazz: 83-98
Golden State Warriors @ Sacramento Kings: 128-116