Clippers verslaan Thunder door game-winner Paul

Door

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Los Angeles Clippers at Oklahoma City Thunder 100-98

De Thunder spelen niet hun beste spel en dat brak ze op tegen een ontketende Chris Paul en de Clippers. In eigen huis leed Oklahoma City de vierde nederlaag in tien duels. Met nog acht seconden te gaan zette Paul de Thunder-defensie te kijk door na een slalom langs vier verdedigers de score te maken. Kevin Durant miste een driepunter in de buzzer en daarmee de kans op de zege.

Het was niet de wedstrijd van Durant. Het was ook niet de wedstrijd van Westbrook. En als deze twee spelers hun wedstrijd niet hebben dan weet je dat je als de Thunder dat het een lastige avond wordt. Gezamenlijk schoten de twee slechts tien van hun 35 schoten raak. Durant eindigde op 22 punten terwijl Westbrook er 20 maakte. Het was echter Paul die de show stal met enkele fabelachtige scores. De guard noteerde 31 punten en raakte elf van zijn twintig schoten. Blake Griffin zette een sterke allround game neer met 16 punten, 12 rebounds en 7 assists.

De Thunder behouden de leiding in de Western Conference, maar staan met zestien nederlagen op hetzelfde aantal als concurrent San Antonio Spurs. De Clippers staan op plaats vier met één verliesduel meer dan stadsrivaal de Lakers.

New York Knicks at Milwaukee Bucks 111-107

De Knicks deden op bezoek in Milwaukee goede zaken in de strijd om de laatste play-offplaats in de Eastern Conference. New York had een verliesduel voorsprong op de Bucks voorafgaand aan het duel en die voorsprong is met nog acht wedstrijden op het programma verdubbeld. De Bucks hadden onder aanvoering van Monta Ellis het grootste gedeelte van het duel de leiding, maar kwamen in het vierde kwart tekort. Ellis scoorde 35 punten (en 10 assists, 6 rebounds en 4 steals), maar zette in de laatste twaalf minuten maar vijf punten op het scorebord.

Anthony speelde met 32 punten en 10 rebounds weer een sterke wedstrijd voor de Knicks. Hij kreeg hulp van Tyson Chandler die 19 punten maakte (6-6 schoten, 7-7 vrije worpen) en daar 11 rebounds aan toevoegde.

Philadelphia 76ers at Toronto Raptors 93-75

Indiana Pacers at Cleveland Cavaliers 104-98

Phoenix Suns at Memphis Grizzlies 93-104

Sacramento Kings at New Orleans Hornets 96-105

Ook leuk om te lezen