Bod Sacramento voor Kings niet voldoende

Door

kingsHet pakket dat is aangeboden om de Kings in Sacramento te houden is onvoldoende. Dat vertelde David Stern, voorzitter van de NBA, vrijdag. Met name op financieel gebied heeft Seattle een beter bod liggen. Stern hoopt dat het bod nog wordt verbeterd, zodat de Kings niet hoeven te verhuizen.

In januari deden Chris Hansen en Microsoft baas Steve Ballmer een bod op de Kings voor 525 miljoen dollar. Zij wilden een nieuw NBA-team aantrekken na het vertrek van de Supersonics naar Oklahoma City in 2008. In reactie daarop werd een tegenbod gedaan door een groep investeerders uit Sacramento, op initiatief van de burgemeester van Sacramento en oud-NBA-ster Kevin Johnson. Dit bod blijkt nu onvoldoende, waarmee de overgang naar Seattle steeds dichterbij komt.

In Seattle zouden de Kings, dan weer Supersonics genaamd, gaan spelen in de KeyArena, thuisbasis van de Seattle Storm (WNBA) en Redhawks (NCAA). Na twee jaar verhuist het team naar een nieuw te bouwen locatie in het centrum van Seattle. De verhuizing zou de NBA niet slecht uitkomen. Met 3,3 miljoen inwoners heeft Seattle ruim een miljoen potentiële kijkers meer dan Sacramento.

De Kings staan op dit moment onderaan de Western Conference met een record van 22-42 en presteren ook thuis niet al te best, alleen de Charlotte Bobcats presteren slechter. Wellicht dat de overname en een nieuwe omgeving de club een boost kan geven voor het nieuwe seizoen.

Ook leuk om te lezen