Gonzalez slaat Mexico langs Team USA

Door

2013 World Baseball Classic Pool D - Game 3, Mexico v. USAHet Amerikaanse honkbalteam had zich een andere start voorgesteld van de World Baseball Classic. In Arizona was Mexico met 5-2 te sterk voor de ploeg van manager Joe Torre. Adrian Gonzalez, homerun en drie binnen geslagen punten, was de grote man aan de kant van de Mexicanen die zich knap herstelden van een nederlaag tegen Italië in de eerste poulewedstrijd.

Mexico begon goed aan de wedstrijd door vier runs te scoren in de eerste drie innings op het werpen van NL Cy Young winnaar R.A. Dickey. De Amerikanen kwamen de klap niet meer te boven en het was San Francisco Giants’ closer Sergio Romo die in de negende inning de wedstrijd in het slot gooide. Romo was in de wedstrijd tegen Italië nog de verliezende werper door in de negende inning twee runs op te geven.

Must-win tegen Italië

Voor Team USA wordt de volgende wedstrijd tegen Italië een ‘must-win’. Een nederlaag zou een vroege uitschakeling betekenen voor de Amerikanen die sowieso nog weinig hebben gepresteerd op de World Baseball Classic (zeven overwinning tegenover acht nederlagen). Ryan Vogelsong start zaterdag op de heuvel voor Team USA en zijn teamgenoot Jimmy Rollins heeft er  vertrouwen in:

naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen