Chiefs leggen veteraan Robinson vast

Door

NFC Championship - San Francisco 49ers v Atlanta FalconsCornerback Dunta Robinson heeft een nieuw team gevonden. De veteraan zal de komende drie jaar uitkomen voor de Kansas City Chiefs. Officieel begint NFL free agency pas dinsdag, maar doordat de Atlanta Falcons vorige week Robinson’s contract ontbonden kon hij al eerder op zoek gaan naar een nieuw team.

Robinson speelt sinds 2004 in de NFL. In negen seizoenen was hij goed voor 577 tackles en 17 intercepties.

De Chiefs hebben de afgelopen weken niet stilgezeten. Eerder werd quarterback Alex Smith aangetrokken in een trade met de San Francisco 49ers. Daarnaast legde het team wide receiver Dwayne Bowe voor vijf jaar vast, en kreeg tackle Branden Albert de franchise tag toegewezen.

Marktwaarde

Voor Robinson lijkt het een verstandig besluit om voor het openen van free agency zijn handtekening onder een nieuw contract te zetten. De afgelopen dagen werd de potentiële markt overspoelt met defensive backs die door hun teams op straat werden gezet. Onder meer Chris Gamble, Adrian Wilson en Aaron Ross zullen op zoek moeten naar een nieuw team. Met zoveel free agents alsmede de kwaliteit in de NFL Draft is er dit jaar, wat defensive backs betreft, een “buyers market.”

Robinson sprak ook nog met de Denver Broncos voor hij besloot bij de Chiefs te tekenen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen