Houston wint uit bij Philadelphia Union

Houston Dynamo is goed begonnen aan de halve finaleronde. Uit bij Philadelphia Union pakte het team in een attractieve wedstrijd drie punten. Na een half uur stond de eindstand al op het scorebord. Binnen zeven minuten wisten allebei de teams al te scoren. Houston kwam goed weg, de thuisploeg ondernam vanavond meer dan twintig doelpogingen.

In de rommelige openingsfase kreeg Houston al in de vijfde minuut een vrije trap te nemen. Met een indraaiende trap bereikte Brad Davis zijn teamgenoot André Heinault. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong, want de aftrap was nog niet genomen of de bal lag er aan de andere kant in; 1-1 door Sebastien Le Toux. Hij kwam vrij voor het doel na een fraai lobje van Michael Farfan. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om hem koel langs de kansloze keeper te schuiven.

Dynamo was na de gelijkmaker enkele keren dichtbij de voorsprong. Vooral corners en vrije trappen zorgden voor veel gevaar. De mee opkomende luchtmacht kopte echter tot twee keer toe net over. In de dertigste minuut was het wel raak voor Houston Dynamo. Na een aanval door het hart van Philadelphia’s verdediging maakte Calen Carr het rustig af.

Nog geen minuut later had het zo wéér gelijk kunnen staan. Na een afvallende bal verdween de bal tussen veel benen door richting het doel van Houston. Keeper Tally Hall bracht uiteindelijk betrekkelijk gemakkelijk redding op het schot.

Ook na rust golfde het spel op en neer. Tien minuten na de pauze waren er enkele mogelijkheden achter elkaar voor de thuisploeg. Maar Philadelphia Union wist de  bal niet in de goal te krijgen. Een kwartier voor het eindsignaal was Torres nog dichtbij de gelijkmaker met een gevaarlijke en snoeiharde vrije trap. Opnieuw was het Hall die nog een hand achter de bal kreeg.

In de tegenstoot plaatste Dynamo soms vlijmscherpe counters. Zes minuten voor tijd kon het  met twee man af op het doel van Philadelphia, maar die laatste pass was niet nauwkeurig. Met het lichaam dat te ver achterover hing, werd de bal hoog over gejaagd door Carlos Costly. In de laatste minuten greep Philadelphia Houston flink bij de keel, maar verder dan een knappe kopbal op de lat kwam de ploeg niet.

In de return op donderdag moet Philadelphia winnen om door te gaan naar de volgende ronde in de MLS Cup. Houston heeft in ieder geval aan een gelijkspel genoeg.