Galaxy pakt winst in rivalenstrijd tegen Red Bulls

De strijd tussen de rivalen New York Red Bulls en Los Angeles Galaxy is geëindigd in een minimale overwinning voor de uitclub. Door een doelpunt van Mike Magee neemt Galaxy de drie punten mee naar Los Angeles. De wedstrijd krijgt voor Marquez (New York) en Juninho (Galaxy) nog een staartje. De twee werden na het eindsignaal met een rode kaart bestraft voor een vechtpartij.

Op een slecht en nat veld in New York was de eerste grote kans voor Los Angeles. Na een diepe pass van David Beckham kreeg Robbie Keane de bal voor de voeten. Met een gekruld schot passeerde hij de keeper wel, maar de binnenkant van de paal stond een doelpunt in de weg. De rebound werd vervolgens maar net over gekopt.

De tweede grote mogelijkheid, in de vijftiende minuut,  was opnieuw voor de uitploeg. Na een verre trap van Beckham – die strooide met passjes – kwam de bal bij Mike Magee terecht. Die kende geen twijfel en schoot met een diagonaal schot knap raak in de verre hoek. De scorende rechtermiddenvelder stond in het verleden onder contract bij de Red Bulls.

Vlak voor rust kwam New York goed weg. Een kopbal terug op de keeper werd onderschept door de oplettende Robbie Keane. De spits werd echt kundig van de bal gegleden door keeper Rost. Met de redding behoede hij de thuisploeg voor een grotere achterstand.

Nog geen dertig secondes na de aftrap had New York de eerste grote kans. Richards werd alleen op de keeper afgestuurd, maar met wat kunst- en vliegwerk werd ook hij van scoren afgehouden. Amper een minuut later was Henry dichtbij de gelijkmaker. Zijn omhaal had net niet genoeg richting om voor serieus gevaar te zorgen.

De toon was vanaf dat moment gezet en Los Angeles werd voortdurend onder druk gezet. Tien minuten na de rust was er een miraculeuze redding nodig om een doelpoging van twee meter uit het doel te houden. In de counter was Galaxy nog wel een keer heel gevaarlijk via Landon Donovan. Twee minuten voor tijd had Carlos Mendes nog een levensgrote kans met een kopbal uit een corner. Terwijl een deel van het publiek al feest vierde, zag de verdediger dat zijn poging op het dak van het doel eindigde.

Na het duel sloeg de vlam in de pan. Spelers gingen neer in de consternatie en de scheidsrechter besloot tot het uitdelen van twee rode kaarten. Juninho (Galaxy) en Marquez (New York) werden van het veld gestuurd. Zij moeten vrezen voor het duel van donderdag waarin New York op bezoek gaat bij Los Angeles. In die wedstrijd moeten de Red Bulls de 1-0 nederlaag ongedaan zien te maken.