College Football Gameday 7: de beste match-ups

Door

College Football Gameday nummer 7: de beste match-ups | Sport AmerikaVorige week zaterdag was zonder twijfel een van de beste College Gamedays die we tot nu toe hebben mogen aanschouwen. Deze week zal hier vermoedelijk niet aan getipt worden, maar zonder twijfel staat er genoeg op het programma. Zoals je ondertussen gewend bent blikt Sport Amerika alvast even vooruit om te voorkomen dat jullie iets moeten missen.

#15 Texas- #13 Oklahoma: Oklahoma kan vertrouwen op haar ‘passing game’, maar kan ook overschakelen op haar 182.4 yards-per-game ‘running game’. Een uitdaging voor Texas, dat tot nu toe zelf ook 46.8 punten per game weet te scoren. Tel hier ook twee stevige defenses bij op en je begrijpt waarom dit wel eens een pot met weinig puntenverschil kan worden.

#17 Stanford – #7 Notre Dame: Notre Dame is verdedigend indrukwekkend. Al drie games achter elkaar heeft het geen touchdown voor de kiezen gekregen, en dat is een prestatie. Tegen Stanford zullen ze ongetwijfeld meer getest worden dan in de afgelopen games, maar het is de vraag of Cardinals genoeg potten kunnen breken tegen de Irish.

#3 South Carolina – #9 LSU: Wederom een game die alle kanten op kan. De Gamecocks’ defense maakte indruk tegen Georgia afgelopen week, terwijl het LSU nog niet bepaald voor de wind gaat dit seizoen. LSU speelt echter met thuisvoordeel en kan winnen als ze weer stappen vooruit zetten deze week.

#22 Texas A&M- #23 Louisiana Tech: Louisiana Tech is zonder twijfel als sterk te betitelen, maar de Aggies kunnen bouwen op QB Johnny Manziel. Wij verwachten dan ook dat Texas A&M aan het langste eind trekt, maar een mini-upset hangt stiekem wel in de lucht.

Tennessee – #19 Mississippi State: We moeten het toegeven, deze laatste pick is wellicht wat dubieus. Als wedstrijd op zich is deze namelijk niet vreselijk interessant, maar seizoen-technisch gezien wel. Eerder deze week blikten wij namelijk al vooruit met de vraag wie in ’s hemelsnaam Alabama gaat stoppen dit jaar, en de Bulldogs zijn kandidaat. Zij komen Alabama namelijk binnen twee weken tegen en dus is het zaak hun ongeslagen seizoen vast te houden.

Voor de College Football-fan staat er dus weer genoeg op het programma. Sport Amerika wenst je een geslaagde College Gameday toe!

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen