NBA Recap: Spurs verpletteren Cavs

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd.

San Antonio Spurs at Cleveland Cavaliers 125 – 90

De Cleveland Cavaliers leken zo’n drie weken geleden nog een serieuze outsider voor de achtste plek in de Eastern Conference, maar na acht nederlagen op rij kunnen Byron Scott en zijn mannen dat wel vergeten. Dinsdagnacht werd er tegen de San Antonion Spurs weer een dikke nederlaag in de eigen Quicken Loans Arena geleden: 90-125. De achterstand is inmiddels negen wedstrijden op de New York Knicks, die op de achtste plaats staan.

Bij de Spurs kregen sterren als Tony Parker, Tim Duncan en Manu Ginobilli in het vierde kwart rust, gezien de ruime voorsprong en het drukke programma van de Spurs. De wedstrijd tegen de Cavs was de eerste in een serie van zestien in drieëntwintig dagen.

New Yorks Knicks at Indiana Pacers 104-112

Tot aan het begin van het vierde kwart leken de New York Knicks op rozen te zitten. Echter, in het laatste kwart ging het helemaal verkeerd voor de ploeg van coach Chris Woodson. De Indiana Pacers explodeerden voor eigen publiek, tekenden voor veertig punten in het laatste kwart en wonnen daardoor met 112-104. De Knicks hadden een voorsprong van zeventien punten, maar vergaten op dat moment door te drukken, volgens Carmelo Anthony. ,,We werden gemakzuchtig en dat kan nooit tegen zo’n sterk team als de Pacers.” Bij de ploeg uit New York ontbrak Amar’e Stoudemire voor de vijfde wedstrijd op rij vanwege rugproblemen.

Charlotte Bobcats at Toronto Raptors 87-92

De Toronto Raptors kunnen in handen klappen met de terugkeer van Andrea Bargnani. De 26-jarige Italiaan keerde eind maart terug van een hardnekkige hamstringblessure, die hem twintig wedstrijden op rij aan de kant had gehouden. Hij scoorde dinsdagnacht dertig punten en zorgde met eigen handen zelf voor dat zijn Raptors met 92-87 wonnen door de laatste negen punten van zijn team te verzorgen.

Orlando Magic at Detroit Pistons 95 -102

Zonder de geblesseerden Dwight Howard, Jameer Nelson en Ryan Anderson konden de Orlando Magic geen vuist maken op bezoek bij de Detroit Pistons. ,,Onze verdediging was vandaag ver onder ons niveau. Natuurlijk had Dwight daar kunnen helpen, maar ook zonder hem moeten wij dat kunnen,” concludeerde Stan Van Gundy, de coach van de Magic. Bij de thuisploeg kon er naast de winst nog wat gevierd worden: Ben Wallace pakte zijn zevenduizendste defensive rebound.