Pittsburgh voorkomt eliminatie, Ottawa trekt serie gelijk

Door

Dagelijkse updates over de belangrijke wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Voor zowel de Pittsburgh Penguins als de New York Rangers stonden belangrijke wedstrijden op het programma. De Penguins hadden een overwinning nodig om een vroegtijdige eliminatie af te slaan en de Rangers zouden hun greep op de Ottawa Senators kunnen versterken bij winst. Waar de Penguins met een score van 10-3 in Philadelphia de winst binnen schoten, wisten de Rangers twee snelle goals niet om te zetten in een overwinning. De Senators trekken de serie gelijk met een 3-2 overwinning in extra tijd.

Sterrenkracht

In de eerste drie games hebben sterspelers Sidney Crosby en Evgeni Malkin niet veel kunnen laten zien. Deze getalenteerde sterspelers van de Penguins besloten daar iets aan te doen. Malkin scoorde zijn eerste twee goals van de serie en voegde daar een assist aan toe. Crosby was goed voor drie punten en Jordan Staal maakte zijn hattrick compleet in de tweede periode.

Een enorme hoeveelheid aan goals, het discutabele spel van de goalies en het fysieke spel kenmerken de serie tussen de Pittsburgh Penguins en de Philadelphia Flyers. En ook deze wedstrijd was geen uitzondering. Beide goalies leken tegen te puck te vechten met als resultaat dat Bryzgalov na 3 minuten in de tweede periode werd vervangen door Bobrovsky. Echter verging het Bobrovsky niet beter en de Penguins wisten nog vijf pucks in het doel van de Flyers te werken.

Deze serie is zo eigenaardig dat er zelfs geschiedenis is geschreven. Nooit eerder werden er 45 goals gescoord in de eerste vier wedstrijden van een serie in de Stanley Cup play-offs.

De wraak van Turris

Vanaf het eerste fluitsignaal leken de New York Rangers klaar om te spelen. Na slechts 49 seconden opende Anton Stralman de score met een powerplay goal. En de tweede treffer, eveneens op de powerplay, kwam op naam van Ryan Callahan. Ditmaal was het Ottawa die de puck niet uit het vak wist te werken.

Halverwege de eerste periode herpakten de Senators zich weer en begonnen steeds meer druk uit te oefenen op de goal van de Rangers. De eerste goal aan de zijde van de Senators viel zeven minuten in de tweede periode en Lundqvist werd opnieuw verslagen toen een hard schot zijn weg door de pads van de goalie wist te vinden.

Beide teams kregen nog enkele grote kansen maar wisten niet te scoren. In de extra tijd wist Turris met een prachtig schot de winst binnen te halen. In game 3 was het Lundqvist die Turris van dichtbij stopte en de overwinning veroverde. De rollen zijn nu omgedraaid.

Highlights

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers

New York Rangers – Ottawa Senators

Programma

Aankomende nacht staan er in de Eastern Conference twee wedstrijden op het programma. De Florida Panthers bezoeken de New Jersey Devils, de Panthers hebben een 2-1 voorsprong in de series. Deze wedstrijd zal om 01:00 Nederlandse tijd beginnen.

Een half uur later gaan de Boston Bruins het opnemen tegen de Washington Capitals. De Bruins hebben een 2-1 voorsprong en hopen de greep op de Capitals te versterken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen