Nowitzki neemt Mavs weer ouderwets bij de hand

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

Dirk Nowitzki begint in playoffvorm te komen. De Duitser loodste zijn ploeg woensdag langs Houston Rockets. De MVP van de NBA Finals 2011 drukte met 35 punten een belangrijk stempel op de wedstrijd in het eigen American Airlines Center.

Op het moment dat zijn ploeg het nodig had, stond Nowitzki op. De Mavs keken aan het begin van het vierde kwart nog tegen een achterstand van zes punten. Toen was het weer Dirk-time. Hij maakte 21 punten in de laatste twaalf minuten basketbal. Daarbij kon hij rekenen op de productieve steun van Jason Terry (19) en Vince Carter, die met 23 punten een season high score noteerde.

Het was weer een ouderwets staaltje onverzettelijkheid van de ploeg van Rick Carlisle. Het doorzettingsvermogen, het nooit op willen geven dat zij vorig jaar in de postseason meerdere malen tentoonspreiden. Vraag dat nog meer eens aan de Thunder of de Heat.

De regerend kampioen won met 117-110, sweepte Houston daarmee in het seizoen en is nu nog maar één overwinning verwijderd van een nieuwe trip naar de playoffs. Bij winst vrijdag tegen Golden State is dit een feit.

Jazz at Trail Blazers, 112-91

Met nog een wedstrijd of vier, vijf te gaan, zijn de meeste playoff-tickets vergeven. Alleen in het westen is er nog een flinke strijd gaande om de achtste plaats. Dankzij de nederlagen van de Suns en de Rockets hebben de Jazz deze begeerde plaats overgenomen. Maar de drie ontlopen elkaar niets.

,,We zitten er middenin”, aldus Utah-coach Tyrone Corbin. ,,Wij moeten ons blijven richten op de dingen die we moeten doen. We kunnen het ons niet veroorloven om te kijken wat de andere doen. Wij moeten ervoor zorgen dat we onze wedstrijden winnen en dan zien we wel wat er gebeurt.”

Woensdag leverde zijn ploeg in ieder geval een puike prestatie door Portland in eigen huis met duidelijke cijfers te verslaan. Guard Devin Harris was op dreef. Hij was goed voor 27 punten (25 voor rust) en schoot zes van zijn tien driepuntspogingen raak. Gordon Hayward gooide namens de bezoekers ook nog 23 punten door de basket. Bij de thuisploeg, die de laatste wedstrijd van dit seizoen speelde in de Rose Garden, maakte Wesley Matthews 21 punten.

Lakers at Warriors, 99-87

Thunder at Suns, 109-97

Spurs at Kings, 127-102

Hornets at Grizzlies 91-103