Gehavend Heat geen partij voor Bulls

Zonder Lebron James hadden de Miami Heat twee wedstrijd op rij verloren voor de wedstrijd zaterdagavond in Chicago tegen de Bulls. Deze avond zou het niet anders zijn en om de zaken nog erger te maken ging ook Chris Bosh, goed voor 17 punten, onderuit met een enkelblessure aan het eind van het derde kwart. Met een eindstand van 99-96 in het voordeel van het team van Derrick Rose is dit het derde verlies voor de Heat op rij.

Zonder James en uiteindelijk Bosh werd het een soort head-to-head strijd tussen Rose en Wade. Rose de sterspeler van de Bulls en Wade is opgegroeid in Chicago, maar ontving alsnog boe-geroep van de fans uit Chi-town.

Beide MVP kandidaten brachten hun ‘A-Game’. Vooral in de laatste twee minuten van de wedstrijd droegen beide spelers hun teams. Het was een waar spektakel waarin Rose één punt meer maakte dan Wade (34 tegenover 33 punten) en hij de overwinning pakte met zijn Bulls.

Wade was na afloop helder over de strijd tussen de twee sterren: ,,We proberen allebei ons team de dragen. Als mijn team achter staat is het mijn taak om daar iets aan te doen. Als we één rebound meer hadden gepakt hadden we deze wedstrijd kunnen winnen.” Met nog 25 seconden te spelen in de wedstrijd was er een losse bal op de helft van de Heat na een gemist schot van Rose en vervolgens ook Boozer. Alleen schutter Kyle Korver was snel bij de bal waarna hij een driepunter raak schoot om zijn team op een 98-96 voorsprong te zetten. Wade had nog een kans om gelijk te maken bij een stand van 99-96, maar zijn driepunter werd goed verdedigd en haalde de ring niet.

De Bulls blijven derde in het oosten met 27 gewonnen en 13 verloren wedstrijden. De Bulls reizen af naar Memphis waar zij het maandag opnemen tegen de Grizzlies.De Heat hopen Lebron James snel terug te hebben. Hij deed wel mee in de warming-up en leek even toch te gaan spelen, maar werd uiteindelijk niet ingezet De status van Bosh is nog onduidelijk. De Heat blijven ondanks de derde nederlaag op rij tweede in het oosten met 30 gewonnen en 12 verloren wedstrijden. Het team ontvangt dinsdag de Atlanta Hawks.

Zie hier de samenvatting van het duel in Chicago tussen de Bulls en de Heat.