Lakers en Heat nog één zege verwijderd van NBA Finals

Door

De NBA playoffs nadert zijn climax. Na elke game vatten we de belangrijkste wedstrijden samen. In dit artikel: Game 4 van de conference finals in de NBA Playoffs. Zowel de Miami Heat als de Los Angeles Lakers zijn nog één zege verwijderd van een plek in de NBA Finals.


EASTERN CONFERENCE


HEAT NA ZEGE IN GAME 4 OP 3-1

Game 4 zal iets spannender zijn geweest dan dat de Heat van tevoren gewenst hadden, maar de 3-1 voorsprong is daar. Dankzij een 109-112 overwinning op de Celtics zijn de Heat nu nog maar één zege verwijderd van de NBA Finals. Een positie waar ze sinds het vertrek van LeBron James niet meer zo bekend mee zijn. Het vierde duel van deze serie was eigenlijk constant in evenwicht. Daar waar de Celtics in de vorige duels nog wel eens een voorsprong wouden weggeven, was dat in dit duel niet het geval. Tot de laatste seconde was Game 4 spannend, maar uiteindelijk was er één speler die het verschil wist te maken.

Rookie Tyler Herro maakt eigenlijk het hele seizoen al indruk, maar de voormalig Kentucky-ster bracht zijn spel tijdens game 4 nog even naar een hoger niveau. Hij was met 37 punten en zes rebounds de topscoorder van het duel. Vooral in de slotfase nam hij samen met Jimmy Butler (24 PTS. 9 REB, 3 AST) de ploeg uit Miami aan de hand. De Heat schoten niet eens zo fantastisch (43% FG en 27% 3PT), zeker vergeleken met de Celtics (48% FG, 35% 3PT). Dit duel is echter het perfecte voorbeeld van dat zelfs dat niet goed genoeg hoeft te zijn. De Celtics hadden namelijk 19 turnovers (Heat 8), terwijl er ook vier meer persoonlijke fouten werden begaan. Bij Boston was Jayson Tatum (28 PTS, 9 REB, 4 AST) weer eens de uitblinker. In de nacht van vrijdag op zaterdag zullen de Celtics voor het eerst proberen uitschakeling te voorkomen.


WESTERN CONFERENCE


OFFENSIVE REBOUNDS HELPEN LAKERS IN GAME 4

De Denver Nuggets zitten voor de derde ronde achter elkaar in een penibele situatie. Wederom staan de Nuggets naar vier duels in de serie namelijk met 3-1 achter. De Los Angeles Lakers hadden gedurende het vierde duel eigenlijk constant de leiding in handen. Soms kwam deze voorsprong boven de tien punten uit, maar voor het merendeel van het duel bleef het eronder. In de slotfase deden de Nuggets er alles aan om de zege alsnog te pakken, maar elke offensieve rebound (na een gemist schot) was voor de Lakers. Dit koste enorm veel tijd en zou uiteindelijk ook de nederlaag inluiden: 114-108.

Bij de Lakers was Anthony Davis de uitblinker. De power forward noteerde 34 punten en had daarnaast ook nog 5 rebounds, 3 assist en 3 steals. Kortom: LeBron James (26 PTS, 9 REB, 8 AST) hoefde wederom niet heroïsch te spelen. De Lakers schoten prima gedurende de wedstrijd (48% FG, 33% 3PT), wat overigens ook gezegd kan worden van de Nuggets (51% FG, 36% 3PT). Het verschil werd in de slotfase dus gemaakt met al die aanvallende rebounds die de Lakers verzamelden. Bij de Nuggets was Jamal Murray (32 PTS, 3 REB, 8 AST) met afstand de beste speler. Game 5 zal in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvinden. Dan zullen de Nuggets voor de derde keer op rij proberen terug te komen van een 3-1 achterstand.

Photo: Getty Images

Ook leuk om te lezen